hnl

Gorica ostala bez trenera i sportskog direktora

Foto: Pixsell

VALDAS DAMBRAUSKAS više nije trener Gorice, objavio je danas klub.

Litvanski stručnjak odlazi u bugarski Ludogorec koji mu je ponudio sjajne uvjete. S njim će prema Bugarskoj gotovo sigurno i golman Kristijan Kahlina čiji transfer se rješava ovih dana.

Ludogorec je odavno zainteresiran za Kahlinu za kojeg Gorica traži oko milijun eura, a vlasnik bugarskoga kluba Kiril Domuščijev u međuvremenu se zainteresirao i za Dambrauskasa kojeg vidi kao idealno rješenje na klupi. Domuščijev je u listopadu smijenio Pavela Vrbu, a momčad privremeno vodi Stanislav Genčev.

Dambrauskas je u Goricu stigao u veljači prošle godine, a ugovor je imao do ovog ljeta.

Gorica već sutra kreće u pripreme za nastavak sezone. Novog trenera još nema, ali u kombinacijama su Siniša Oreščanin i Zoran Zekić.

"HNK Gorica dovršava razgovore s nekoliko eminentnih stručnjaka koji su kandidati za preuzimanje trenerske pozicije. Ime novog trenera bit će uskoro objavljeno", stoji u klupskom priopćenju.

Gorica je objavila da ju je napustio i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, čovjek koji je u klub doveo sve strance koji su danas nezamjenjivi u prvoj momčadi. Nikoličiusov novi klub se još ne zna, ali gotovo je sigurno da će preuzeti funkciju sportskog direktora u Hajduku.

Pročitajte više