Gorica sredila Rudeš, ima najboljeg strijelca lige

Foto: Hina

GORICA je u prvoj utakmici 5. kola HNL-a pred svojim navijačima svladala Rudeš 2-0 (1-0) i tako došla do druge uzastopne pobjede u prvoligaškom društvu, a prve na domaćem terenu.

Gorica je povela u 11. minuti, a strijelac je bio Mario Marina, dok je konačnih 2-0 postavio Poljak Lukasz Zwolinski u 70. minuti.

Gorica se pobjedom učvrstila na petom mjestu ljestvice Prve HNL sa sedam bodova, dok je Rudeš sa samo jednim bodom iz pet nastupa s predzadnjeg mjesta preselio na začelje. Vodeći Rijeka ima 10 bodova, baš kao i Osijek, Lokomotiva i Dinamo. Upravo će Dinamo i Lokomotiva na Maksimiru odigrati drugu utakmicu subotnjeg programa, a dvoboj započinje u 21 sat.

Nogometaši Gorice nisu protiv Rudeša ponovili pogreške iz dvoboja sa Slaven Belupom i zaprešićkim Interom, kad su u završnicama obje utakmice gubili prednost pa umjesto šest bodova iz ta dva susreta izvukli tek jedan.

Već u 11. minuti domaća momčad je došla do prednosti, kad je svoj prvi pogodak za novog prvoligaša postigao Mario Marina. Mogla je Gorica već u prvom poluvremenu povećati prednost, a najveću priliku propustio je Kristijan Lovrić, kad mu je u situaciji "tri na jedan" vratar Rudeša Dominik Picak obranio udarac iz neposredne blizine.

Momčad Sergeja Jakirovića nastavila je i u drugom poluvremenu opsjedati gostujuća vrata, a njihova inicijativa je donijela željeni rezultat u 70. minuti. Tada je Poljak Lukasz Zwolinski odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio donji lijevi kut Rudešovih vrata, što mu je četvrti pogodak u ovoj sezoni te je izbio na vrh ljestvice najboljih strijelaca Prve HNL.

Pročitajte više