Gospodin Guardiola: Utrpao im devet komada pa ih tješio

Foto: EPA

MANCHESTER CITY u prvoj utakmici polufinala Liga Kupa pobijedio je Burton Albion 9:0 za rekordni trijumf u toj fazi engleskih kup natjecanja.

Očekivalo se da aktualni prvak Premier League na svom terenu lako pobjedi devetoplasiranu momčad League One, treće engleske lige, ali nije se očekivalo da to napravi s ovakvom razlikom.

Zato su igrači Burtona nakon meča bili izgubljeni i posramljeni, a posebno je teško bilo njihovom golmanu Bradleyu Collinsu, koji je povijesno izrešetan za 78 minuta gostovanja kod Cityja.

Pep Guardiola, trener momčadi koja je uništila Burton, tako je izjednačio najvišu pobjedu u trenerskoj karijeri. U prosincu 2011. dok je vodio Barcelonu, istim rezultatom pobijedio je Hospitalet.

Ali menadžer Cityja nije nakon rekordne pobjede likovao, nego je kao netko iza koga je i bogata igračka karijera, znao kako se užasno osjećaju nogometaši koji su upravo pretrpjeli takvu katastrofu.

Zato je neposredno nakon utakmice ušao u teren i svakom igraču Burtona stisnuo ruku i popričao s njima, a posebno je dugo izražavao sućut nesretnom Collinsu.

Pročitajte više