GOSTI, ČUVAJTE SE Predivan novi Atleticov stadion krije jedno tajno oružje

Foto: atleticodemadrid.com

PREKRASAN novi Atleticov stadion Wanda Metropolitano službenu premijeru imat će 16. rujna, kad će u 4. kolu La Lige na njemu gostovati Malaga.

Atletico je prva dva kola već igrao u gostima, a u subotu će gostovati i kod Valencije jer travnjak novog stadiona još nije bio spreman. No, klub je na službenim stranicama objavio da su sve pripreme gotove i da novi stadion kapaciteta 68.000 gledatelja spremno čeka otvaranje.

Atletico je objavio i time-lapse video postavljanja travnjaka, koji je jedan od najmodernijih u Europi. Radnici ga postavljaju od prosinca prošle godine, drenaža je zadnje čudo tehnike, a o travici brine čak 48 prskalica koje se pale po potrebi i zalijevaju travnjak. Grijanje održava teren na konstantnoj temperaturi, a postavljena je i umjetna rasvjeta kako bi trava stalno mogla rasti.

No, Atletico se odlučio i na još jedan veliki korak. Teren će biti dimenzija 109 x 71 metar, što će ga činiti najvećim terenom u Španjolskoj i jednim od najvećih u Europi. Suprotno urbanom mitu da Camp Nou ima najveći teren, Barcin stadion raspolaže s uobičajenih 105 x 68 metara, koliki je i teren na Santiago Bernabeuu, Allianz Areni, Old Traffordu, San Siru, Juventus Stadiumu i velikoj većini ostalih europskih stadiona. Dimenzija 105 x 68 ujedno je i preporučena veličina terena od strane Fife.

Tako će travnjak na Wanda Metropolitanu biti veliki adut Atleticu i čak 600 četvornih metara veći površinom od ostalih terena. Preskočit će i stadion Elchea, koji je sa 107 x 68 metara držao titulu kluba s najvećim terenom u Španjolskoj.

Osim travnjaka, Atletico je predstavio i golemu svlačionicu prve momčadi. Atletico je do ove godine igrao na Vicente Calderonu, stadionu koji je bio dom kluba od 1966. godine i koji će biti sravnjen sa zemljom. Wanda Metropolitano stajao je oko 240 milijuna eura.

Pročitajte više