"Gotovo je, Barcelona ipak digla ruke od Ronaldinha!"

RONALDINHO na ljeto definitivno odlazi iz FC Barcelone, objavio je madridski dnevnik Marca u priči koja je predstavljena kao redakcijska ekskluziva.

"Gotovo je. Ronaldinho napušta klub na kraju sezone ma što se dogodilo. Direktiva je stigla s izvanrednog sastanka Izvršnog odbora katalonskog kluba u utorak navečer. Vodstvo kluba na temelju svih okolnosti zaključilo je da je Ronaldinho neoporavljiv u Barceloni, da ne pokazuje želju za pojačanim radom i povratkom u staru formu, te da ga momčad i trener uopće vrlo rijetko viđaju na treninzima", stoji u Marcinu tekstu.

Naslov je uredništvo opremilo konstatacijom "Barceloni je dosta Dinhovih neprospavanih noći".

Autor, međutim, postavlja pitanje načina na koji se način umješno riješiti donedavno uvjerljivo najboljega svjetskog nogometaša koji već gotovo dvije pune godine igra neprepoznatljivo loše.

Ronaldinho ima još dvije godine važećeg ugovora. Ukoliko ga klub oslobodi pismom namjere, oduzet će si pravo odštete koju su mnogi klubovi do jučer bili voljni skupo platiti. Zato predsjednik Laporta i dalje papagajski ponavlja kako s Ronaldinhom nema konflikta i da Barça planira ozbiljno s igračem koji je doveo klub na krov Europe.

Izvjesno je jedino da će Katalonci na Ronaldinhu izgubiti jako puno novaca. Još prije godinu dana mogli su ga prodati za rekordnu cifru od stotinjak milijuna eura. Vijest koja će još drastičnije sniziti Brazilčevu cijenu već se proširila talijanskim i engleskim medijskim prostorom.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više