Gourcuff: Jedino Barcelonu ne želim u četvrtfinalu



YOANN GOURCUFF, 23-godišnji play-maker francuskog nogometnog prvoligaša Bordeauxa, odličnom je igrom i sjajnim pogotkom pokrenuo svoju momčad protiv grčkog Olympiacosa prema četvrtfinalu Lige prvaka.

Nakon što je Bordeaux pobijedio u prvom ogledu u Grčkoj 1:0, od Olympiacosa su bili bolji i u uzvratu na svom stadionu 2:1, a prvi pogodak Gourcuffa za 1:0 u petoj minuti bila je prava majstorija iz slobodnog udarca. Skroz iskosa, s lijeve strane, u velikom luku je gađao suprotni gornji kut vratiju Nikopolodisa, te je i pogodio.

Gosti su se vratili Mitrogloua u 65. minuti, a konačnih 2:1 postavio je Chamakh u 88. minuti. Na pitanje protiv koje bi momčadi volio igrati u četvrtfinalu, Gourcuff je odgovorio:

"Može nam biti suparnik bilo tko osim – Barcelone. Igrao sam za nedavno za svoju reprezentaciju protiv Španjolske i jedva sam se sastao s loptom!"

Ovoga puta to nije bio slučaj. Igrao je odlično i ponio epitet igrača utakmice. Pohvalio ga je i veliki Zinedine Zidane, s kojim stručnjaci često uspoređuju Gourcuffa.

"Za bilo koju momčad bi bila velika stvar imati u sastavu ovako talentiranog nogometaša", rekao je Zidane analizirajući utakmicu za Canal Plus.

Pročitajte više