Gračan naprasno napustio press konferenciju

NA KONFERENCIJU za novinare održanu neposredno nakon utakmice došli su trener Dinama Nenad Gračan, trener Zagreba Mile Petković i strijelac pobjedonosnog pogotka, Sergej Jakirović.

Općeniti dojam o utakmici prvi je iznio trener Dinama Nenad Gračan.

"Čestitam Zagrebu na pobjedi. U prvom poluvremenu smo poveli, a imali smo i prilike koje nismo iskoristili. U drugom poluvremenu smo također imali neke situacije koje nismo iskoristili, te je Zagreb postigao drugi pogodak. Svaka momčad želi se dokazati protiv Dinama, a mi danas nismo bili pravi. U drugom poluvremenu smo zbog ozljeda morali izvaditi Karića i Mujčina pa nam je i to otežalo igru." - izjavio je Gračan.

Mile Petković, trener Zagreba, iznio je svoje viđenje utakmice nakon prve Gračanove izjave.

"Proteklih dana pratili smo Dinamo u utakmicama protiv Hajduka i Elfsborga, a danas smo gledali kakvu će taktiku postaviti. Imali smo i mi svojih dilema, Jakirovića smo vratili u sredinu. Ponovilo se da počinjemo dobro igrati tek kad gubimo. Ovaj put nam se posrećilo, pa je Dinamo krenuo "va bank". Imali smo više želje i zasluženo smo pobijedili, ali Dinamo je zapucao jedanaesterac, a mogao je voditi 1, 2 ili 3:0. Ipak, to je sport." - kazao je Petković.

Nakon prvih dojmova oba trenera uslijedila su novinarska pitanja.

Na pitanje hoće li do utakmice s Međimurjem doći do promjena u momčadi, Gračan je odgovorio: "Do te utakmice ima šest dana. Za sada nisam odlučio da li će netko iz današnjeg sastava otpasti iz momčadi, ali o tome ću svakako razmisliti."

Na pitanje o tome da li je određeno tko u Dinamu izvodi kaznene udarca, Gračan je odgovorio potvrdno, pa dodao da se izvođenje kaznenih udaraca vježba na treninzima.

Pitali smo Milu Petkovića kako je zadovoljan igrom Stipe Brnasa, novog Zagrebaša, koji je prije osam dana u svojoj prvoj utakmici za "pjesnike" bio proglašen glavnim krivcem za poraz protiv Zadra. "Tko je proglasio Brnasa glavnim krivcem?Pojedinac u kolektivnom sportu ne može biti krivac. Greške se događaju. Brnas je došao zbog svog iskustva i odličnih igara u Interu, a danas je odigrao pristojno." - smatra Petković.

Gračana smo upitali poznaju li njegovi igrači, konkretno Kranjčar i Pranjić, nogometna pravila, jer rijetko kad se viđa da nogometaš napravi gaf kakav je Kranjčar napravio u stopostotnoj gol-šansi, da bi se nakon toga zajedno s Pranjićem svađao s pomoćnim sucem.

Podsjećamo, u 28. minuti utakmice Kranjčar je bio u kontra napadu, zaobišao je Zagrebovog vratara Stojkića, te je jedina prepreka do novog Dinamovog pogotka bio Ibričić koji je stajao na gol-crti. Dinamov kapetan nije krenuo prema golu, već je loptu dodao Pranjiću koji je pogodio mrežu. Ipak, dosuđeno je zaleđe jer ispred Pranjića u trenutku upućivanja lopte bio samo Ibričić, a prema pravilu ispred Pranjića su trebala biti barem 2 igrača u tom trenutku. 

"Normalno da poznaju pravila, jednako kao što ih poznaju i gledatelji na tribinama. Vjerojatno su se svađali s pomoćnim sucem jer za vrijeme igre ne stignete razmišljati o svemu." - izjavio je vidno ljutiti Gračan.

Tada je Gračan, zamoljen da prokomentira kvalitetu gradskog derbija, odgovorio kako Zagreb ima kvalitetnih igrača, te da se on slaže kako Zagreb treba imati gradski derbi.

Odmah potom Gračan je neočekivano ustao i kazao "To bi bilo sve!", te krenuo prema izlazu iz prostorije u kojoj se održavala konferencija za novinare, unatoč činjenici da su mu okupljeni novinari htjeli postaviti još nekoliko pitanja.

Trener Zagreba Mile Petković odmah je upozorio Gračana da Sergej Jakirović, koji je također bio prisutan, još nije dao nikakvu izjavu, ali Gračan se pravio da ga ne čuje i napustio konferenciju.

Nakon Gračanovog napuštanja presss konferencije izjavu je dao i Sergej Jakirović, veznjak Zagreba: "Mislim da su igrači bili u nezavidnoj situaciji. Svi su očekivali kako ćemo mi izgubiti, ali izgleda da mi igramo puno bolje protiv velikih momčadi, došli smo do pobjede."

Na pitanje Jakiroviću je li on zadužen za rješavanje utakmica protiv velikih momčadi (prvo Hajduk, sad Dinamo), Zagrebov prvotimac nam je odgovorio: "U svlačionici smo se zezali da sam rođen za velike stvari. Pratio sam Đalovića i postigao gol. Trener traži od nas veznjaka da se pridodajemo napadu. Ipak, smatram da je kolektiv dobio utakmicu."

V.P., N.B.

Pročitajte više