Gračan: Za ovo što sad pružaju, igrači su definitivno preplaćeni

TRENER zagrebačkog Dinama Nenad Gračan progovorio je o razlozima krize rezultata i igre, ali i najavio preokret u igri "Plavih" i to već u sljedećoj prvenstvenoj utakmici protiv Zadra.

Kao najveći problem Dinama Gračan ističe psihičku nezrelost igrača, te nenaviklost na pritisak koji dolazi s igranjem u velikom klubu kao što je Dinamo.

"Igrači se moraju priviknuti jedni na druge. Stigli su s raznih strana, nenaviknuti su na pritisak igranja u velikom klubu." – kazao je Gračan, pa dodao da je najvažnije stvaranju pozitivne atmosfere u klubu, unatoč "crnilu" koje ga obavija zbog nezapamćene krize rezultata.

"Već protiv Zadra okrećemo stranicu, dolazi vrijeme Dinamovih pobjeda." – tvrdi Gračan.

Trener "Plavih" uvjeren je da su njegovi igrači vrlo talentirani, ali taj talent moraju potvrditi maksimalnim zalaganjem na terenu. Primjera radi, kao najzvučnija pojačanja u prijelaznom roku dovedeni mladi reprezentativci Goran Ljubojević i Danijel Pranjić, koji u Dinamovom dresu zasad nisu opravdali očekivanja. Gračan drži da je to zbog statusa zvijezda kojeg su imali u prijašnjim sredinama.

"Svi ti dečki poput Ljubojevića i Pranjića su u svojim sredinama bili glavni, nositelji, svaki potez doživljavao je ovacije. U Dinamu nije dovoljan jedan potez, bljesak, nekoliko golova ili dobrih igara. To se ovdje mora događati stalno." – ustvrdio je trener Dinama.

Što se tiče igre kapetana momčadi Nike Kranjčara, Gračan je kazao kako je s njim u "korektnim odnosima". Na novinarsko pitanje o izjavi kako bi i njegova kćer željela igrati u reprezentaciji, što je bila jasna aluzija na izbornikov poziv Niki Kranjčaru, Gračan je odgovorio: "To s kćeri je vrhunska glupost, ne sjećam se da sam to ikad kazao. Pa da i jesam, tko imalo razumije nogomet, mogao je shvatiti da to nema veze s Nikom."

Igrači zagrebačkog kluba najbolje su plaćeni sportaši u Hrvatskoj. Na pitanje smatra li da su Dinamovci pretplaćeni, Gračan je odgovorio: "Ništa nije previše kad imaš rezultate, kad si prvi, kad igraš u Europi. Za ovo što sad pružaju su definitivno preplaćeni."

Pročitajte više