Grad će prodati Hajduk: Tajkuni s dodatnih 25 posto preuzimaju klub

NAKON što je nedavno postao prvi hrvatski š.d.d., Hajduk bi uskoro mogao postati i prvi hrvatski privatni nogometni klub.

Naime, krupni dioničari vrlo su blizu osnivanja firme koja bi od Grada Splita kupila 25 posto dionica, a time i bi oni postali većinski vlasnici. Kako sada stvari stoje Grad će se do početka srpnja upisati kao većinski vlasnik jer sada posjeduje više od 60 posto dionica. No grupa predvođena Lukom Miličićem, Ivanom Rimcem i Jakom Andabakom planira otkupiti nešto više od 25 posto, a sa sadašnjih 25 u posjedu, imali bi većinu. Grad bi ostao na 25 posto i tako bi mogao kontrolirati da se ne promijene one osnovne stvari vezane uz klub.

"Istina je da razmišljamo o osnivanju tvrtke koja bi štitila naše interese, odnosno preko koje bismo vodili Hajduk. Svi smo mi poslovni ljudi, imamo svoje poslove i nemamo toliko vremena na raspolaganju za Hajduk. Ali, ta naša tvrtka bi kupila dionice da postanemo većinski vlasnici. To je sasvim logičan nastavak onog što smo započeli u prvoj fazi Hajdukovog preoblikovanja. S onim početnim ulaganjima mi smo obavili tek pola posla i nemamo namjeru tek tako stati", rekao je Rimac u razgovoru za Večernji list.

Za takav potez ovoj bi grupi dioničara trebalo biti potrebno dodatnih 60 milijuna kuna. U sljedećih nekoliko dana vidjet ćemo hoće li ova inicijativa otići u realizaciju.

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više