Grad Zagreb objasnio zašto nije bilo dočeka vaterpolista: Bila je to greška

Foto: David Damnjanovic/Pixsell

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija je u Dohi osvojila Svjetsko prvenstvo, svega mjesec dana nakon što je na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj uzela srebrnu medalju. Vaterpolisti su imali svečani prijem kod Andreja Plenkovića, no izostao je i pravi doček na kojem bi bili navijači.

Izbornik Ivica Tucak je to komentirao više puta, a u posljednjem istupu je poručio: "Bit će snage. Momci idu kući, zaslužili su, neka uživaju sa svojim prijateljima. Ono što sam rekao je ta nespretnost koja se jučer dogodila. Nije nama to potrebno. Vjerujte, meni to osobno ne treba. Ja više volim sjediti u restoranu sa svojim prijateljima, uz tamburaše."

Gdje je nastao problem?

Upitali smo predstavnike Grada Zagreba zašto nije bilo dočeka. "Riječ je o nesporazumu, proceduralnoj greški. Nije bilo nikakve zle namjere. Puno puta dosad smo organizirali dočeke, a to ćemo raditi i dalje", odgovorili su nam.

Inače, ovakvi dočeci i slične manifestacije se uvijek organiziraju u suradnji između Grada i nadležnog ministarstva te Hrvatskog vaterpolo saveza. Ovog puta iz Saveza nije stigla pravovremena informacija pa su igrači ostali zakinuti za navijački doček u Zagrebu.

Pročitajte više