Gradski derbi u Kranjčevićevoj: Zagreb - Dinamo

DANAS u 16.30 sati na stadionu u Kranjčevićevoj Zagreb dočekuje "modre" iz Maksimira. Zagrebački gradski derbi godinama je bio utakmica u kojoj je Dinamo “napucavao” svoje današnje domaćine, ali u posljednjih par sezona Dinamo više nije tako nadmoćan.

Nenad Gračan je najavo kako u Kranjčevićevoj Dinamo želi nastaviti uspješan pobjednički niz i kako je ta utakmica važna za momčad zbog velikog zaostatka za vodećim Interom.

Dinamov strateg smatra kako je Zagreb kvalitetniji nego što to pokazuju njegovi rezultati, a, malo se pribojava, jer će Zagrebaši zbog četiri uzastopna poraza imati imperativ pobjede.

Kako će Dinamo u Kranjčevićevoj igrati bez Bošnjaka, da Silve i Tomića okupljene novinare zanimalo je tko će ih zamijeniti. "Bošnjaka će zamijeniti Buljat, dok će umjesto da Silve igrati Zahora, Ljubojević ili Zekić", izjavio je Gračan.

U Kranjčevićevoj su uoči današnjeg dvoboja vrlo optimistični.

"Očekujem borbenu i pravu utakmicu. Rezultat nam je važan i nadam se pobjedi, ali također se nadam i punim tribinama. Nadam se da će dečki dati svoj maksimum i da će iznenaditi Dinamo", rekao je Zagrebov sportski direktor Robert Prosinečki.

"Nemam veći motiv nego pobijediti Dinamo. Bilo bi bolje da smo s njima igrali prije mjesec dana, ali nakon četiri poraza nadamo se da će nam se sreća vratiti. Očekujemo da će to biti upravo u ovoj utakmici", izjavio je Mario Čutura.

V.P.

(Arhivska fotografija)

Pročitajte više