lige petice

GRANADA - REAL 1:2 Fenomenalni Modrić odveo Real na koračić do titule prvaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL je u utakmici 36. kola pobijedio Granadu 2:1 u gostima i dva kola prije kraja ponovno je pobjegao Barceloni na sad možda i nedostižna četiri boda.

Real je sjajno otvorio susret i već nakon 16 minuta je vodio 2:0. Prvi gol je zabio Mendy u 10. minuti, a šest minuta kasnije nakon sjajne asistencije Modrića na 2:0 je povisio Karim Benzema. U 49. minuti je Granada smanjila na 1:2 golom Darwina Machisa poslije velike pogreške Casemira na centru igrališta.

Real samo čudo može zaustaviti na putu do titule

Do kraja prvenstva Real igra doma protiv Villarreala i u zadnjem kolu u gostima protiv Leganesa. Barca pak u idućem kolu igra doma protiv Osasune, a u zadnjem u gostima protiv Alavesa.

Prođu li Real i Barca ciljnu ravninu s jednakim brojem osvojenih bodova, prvak će biti Real jer ima bolji međusobni omjer. Na Camp Nou je izvukao bod, a kod kuće je pobijedio 2:0.

Real u post-korona razdoblju izgleda nepobjedivo. Kraljevski klub je ovim trijumfom vezao devet pobjeda u nizu i na koračić je do titule prvaka.

Granada i Real su odigrali dva posve različita poluvremena. U prvom je Real dominirao, gospodario je terenom i već nakon 16 minuta igre imao je ogromnih 2:0, da bi u nastavku prestao igrati nadajući se da će pobjeda doći sama od sebe. Granada je dugih 45 minuta odigrala odlično. Bili su hrabri i tražili su način kako poremetiti planove gostima.

Zabili su gol odmah na početku drugog poluvremena, a do kraja su nekoliko navrata bili blizu izjednačenja. Nekoliko minuta prija kraja najprije je spašavao odlični Thibaut Courtois, a u nastavku iste akcije s gol-crte je čisti gol obranio kapetan Sergio Ramos.

Dva izdanja Reala protiv Granade 

Gosti su poveli u 10. minuti golom Ferlanda Mendyja nakon akcije koju je započeo večeras fenomenalni Luka Modrić. Samo šest minuta kasnije već je bilo 2:0. Modrić je uposlio Karima Benzemu koji je s krila ušao u kazneni prostor i sjajno pogodio. Francuski napadač je imao priliku i u 42. minuti, ali je Rui Silva fantastično obranio.

Bilo je to praktički sve od Reala. Granada je u 50. minuti smanjila preko Darwina Machisa i potom do kraja susreta pokušavala izjednačiti. Najbliže golu bila je u samoj završnici kada su u istom napadu Cortez i Azeez opasno zaprijetili. Kod prvog udarca istaknuo se sjajnom obranom Courtois, a kod drugog pokušaja Ramos je skinuo loptu s gol-crte.

Real će za tri dana u Madridu imati priliku pobjedom protiv Villarreala osigurati 34. naslov španjolskog prvaka.

 

Sastavi:

Do kraja prvenstva Real igra doma protiv Villarreala i u zadnjem kolu u gostima protiv Leganesa. Barca pak u idućem kolu igra doma protiv Osasune, a u zadnjem u gostima protiv Alavesa.

U slučaju da Real i Barca ciljnu ravninu prođu s jednakim brojem osvojenih bodova, prvak će biti Real jer ima bolji međusobni omjer. Na Camp Nou je izvukao bod, a kod kuće je pobijedio 2:0.

Real u post-korona razdoblju izgleda nepobjedivo. Kraljevski klub je vezao osam pobjeda, a večeras će s Modrićem u prvom sastavu tražiti tri boda koji će ga dovesti na koračić do titule.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više