Granollers prejak za Škugora u prvom kolu Beograda

NAKON što je savršeno, bez izgubljenog seta, prošao tri kvalifikacijska kola, hrvatski tenisač Franko Škugor nije uspio isti uspjeh ostvariti i na premijeri glavnog ATP turnira u Beogradu.

Od Škugora, koji je inače 155. igrač na svijetu, je bolji bio 52. tenisač s ATP ljestvice Španjolac Marcel Granollers sa 7:5, 6:1. Bio je to njihov prvi međusobni meč u karijeri.

Škugor se odlično držao, bolje reći potpuno ravnopravno, do 5-5 u prvom setu. No, nakon toga je upao u crnu rupu koja je trajala sve do kraja meča. Od 5:5 je hrvatski tenisač uspio uhvatiti samo jedan gem.

U prvom je setu svaki od tenisača po dva puta napravio break do spominjanog rezultata, ali je nakon toga potpuno popustila koncentracija Škugora, te je na pladnju iskusnijem Španjolcu ponudio pobjedu koju je ovaj i ugrabio.

Granollers je u meču osvojio 25 poena više (75-50), te je iskoristio šest od 12 break-prilika. Treba reći da je Škugor nakon ubačenog prvog servisa osvojio samo 34 posto poena (11 od 32).

Gonzales se vratio pobjedom nakon osam mjeseci pauze

Nakon osam mjeseci pauze na teniske terene se vratio 30-godišnji Čileanac Fernando Gonzalez, koji je ne tako davno bio i u krugu deset najboljih igrača na svijetu.

Prije ATP Beograda Gonzalezu je zadnji odigrani meč bio onaj 1. kola na US Openu prošle godine. Tada je predao meč hrvatskom tenisaču Ivanu Dodigu i posvetio se problemima s kukom. Početkom listopada prošle godine je operirao kuk, te je dugotrajna rehabilitacija došla kraju tijekom ove godine.

Tenisu se, dakle, finalist Australian Opena iz 2007. godine i osvajač srebrne medalje na OI-a u Pekingu godinu dana kasnije, vratio u Beogradu, te je u 1. kolu pobijedio kvalifikanta, Slovaka Martina Kližana, sa 6:2, 6:4.

Premda nije demonstrirao nezaboravni tenis, niti snagu i preciznost forhenda po kojoj je bio nadaleko poznat, Gonzalez ipak mora biti zadovoljan što je nakon dugo vremena zaigrao tenis, te pritom pobijedio 21-godišnjeg Slovaka koji se nalazi na 156. mjestu ATP ljestvice.

Gonzalez je trenutačno 516. na svijetu, a za Beograd je dobio pozivnicu. U 2. kolu će igrati meč protiv Španjolca Feliciana Lopeza.

 

ATP Beograd, važniji rezultati 1. kola:

Granollers - Škugor 7:5, 6:1

Gonzalez - Kližan 6:2, 6:4

F. Lopez - Monaco 6:4, 7:5

Marčenko - Gulbis (6) 6:2, 6:4

Pročitajte više