TRANSFERI

Grbić ide u Atletico. Madriđani u Zagreb šalju svog golmana

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

IVO GRBIĆ dogovorio je transfer u Atletico Madrid. Nakon što klubovi potpišu ugovore, Grbić će obaviti liječnički pregled i potpisati za španjolskog velikana.

Grbića se spominjalo u kombinacijama za West Bromwich Albion koji vodi Slaven Bilić, ali će ponajbolji golman HNL-a karijeru nastaviti u velikom Atleticu.

Igrat će u utakmici sezone

Španjolci bi Splićanina trebali platiti oko četiri milijuna eura, s bonusima bi transfer mogao narasti i preko šest milijuna čime će Grbić postati najskuplji hrvatski golman u povijesti.

Odšteta neće biti jedini dio ovog dogovora od kojeg će Lokomotiva imati koristi. Kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, Atletico će dozvoliti Grbiću da brani za Lokomotivu u utakmici 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Rapida iz Beča.

Stiže i zamjenski golman

Radi se o susretu u kojem bi pobjeda Lokomotivi značila igranje grupne faze Europa lige, a igra se za 12 dana u Zagrebu. Osim toga, Atletico će Lokomotivi poslati i svog trećeg golmana.

Riječ je o 21-godišnjem Brazilcu Alexu dos Santosu koji prema Transfermarktu vrijedi 200 tisuća eura. U Atleticu zarađuje plaću od 450 tisuća eura po sezoni koju mu Lokomotiva ne može platiti pa će ostati na plaći u Madridu.

S Lokomotivom će potpisati ugovor na dvije godine, a prema tom ugovoru 70% prava na igrača pripast će Lokomotivi, a 30% Atleticu. U istom omjer dijelit će se i novac od sljedeće prodaje. 

Pročitajte više