Euro 2020

GRČKA - BIH 2:1 Očajna BiH treba čudo za plasman na Euro kroz kvalifikacije

Foto: EPA

NAKON utakmica 8. kola kvalifikacija za Euro izvjesno je da će BiH plasman na kontinentalno natjecanje tražiti u play-offu Lige nacija jer je Finska s 3:0 pobijedila Armeniju, a izabranici Roberta Prosinečkog izgubili su u Grčkoj 2:1.

Dva kola prije kraja kvalifikacija BiH ima pet bodova manje od Finske koja se može plasirati na Euro već u sljedećem kolu pobjedom protiv otpisanog Lihtenštajna. BiH može dalje samo teoretski jer su joj potrebne pobjede protiv Italije i Lihtenštajna te da Finska ne pobijedi Lihtenštajn i da izgubi od Grčke.

BiH je ranije osvojila skupinu Lige nacija i zahvaljujući tome ima osigurano mjesto u play-offu Lige nacija. Tamo bi, kako sada stoje stvari, mogla igrati protiv Walesa, Sjeverne Irske i Slovačke, a najbolji u tom play-offu izborio bi plasman na Euro.

Jedna od najlošijih utakmica u povijesti reprezentacije BiH

Grčka je još ranije ostala bez šansi za plasman na Euro, ali je razbila momčad Roberta Prosinečkog i čudo je kako su gosti u Ateni držali bod sve do 88. minute. 

Domaći su poveli u 30. minuti majstorijom Pavlidisa koji se lako riješio čuvara i rutinski matirao Šehića. BiH je odgovorila pet minuta kasnije nakon lijepe akcije, dobrog ubačaja Kolašinca s lijeve strane i pogotka Dinamovog veznjaka Gojaka. 

Šehić obranio Grcima sve, ali ne i suigraču

I kada se očekivalo da će BiH u drugom poluvremenu krenuti po pobjedu kojom bi imala veće šanse u borbi za Euro, dogodilo se jedno od najlošijih poluvremena u povijesti reprezentacije. Pjanić i društvo su 10 puta prešli centar i imali jedan udarac u 45 minuta. Grci su u istom periodu tukli 16 puta (ukupan omjer udaraca 25:5), a Šehić je majstorskim obranama spašavao BiH sve do 88. minute i nespretne reakcije te autogola Kovačevića. 

Sastavi:

Greece - Bosnia & Herzegovina Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više