Gregory Sertić: Spreman sam konačno zaigrati za Hrvatsku

Foto: Getty Images/Guliver Image

FRANCUSKI veznjak hrvatskog porijekla Gregory Sertic, koji se već godinama spominjao kao potencijalni hrvatski reprezentativac, najavio je mogućnost da konačno nastupi u hrvatskom dresu i to na Euru u svojoj domovini.

Sertic je imao tragičan početak sezone i već u prvom nastupu u prvenstvu ozlijedio križne ligamente zbog čega je propustio cijelu sezonu, a očekuje povratak na teren tek u travnju ili svibnju. Usprkos tome, vjeruje da može uhvatiti formu i dobiti poziv Ante Čačića na Euro u Francuskoj.

"Ozbiljno sam shvatio oporavak, tek sam počeo raditi s loptom, no uvjeren sam da se mogu vratiti do kraja sezone. Mislim da ću se vratiti na treninge sredinom ožujka, a u utakmice već početkom travnja, negdje oko puta u Monaco", rekao je Sertic za RMC.

Defanzivac Bordeauxa još je kao mlad igrač najavljivan kao novi hrvatski reprezentativac, ali od Slavena Bilića, preko Igora Štimca i Nike Kovača, niti jedan ga izbornik nije pozvao. Zapelo je, tvrdi, s papirologijom u FIFA-i, iako mu je HNS godinama obećavao da će mu pomoći što prije razriješiti situaciju. Sa 26 godina još uvijek čeka prvi poziv.

"Hrvatska može biti iznenađenje Eura"


Na pitanje može li se zamisliti s Hrvatskom na Euru, kaže: "Moguće je. Često sam u kontaktu s trenerom i predsjednikom. Čekaju me da se vratim u punoj snazi, a onda, ako zaredam dobre nastupe u Bordeauxu, bit će zainteresirani da me vode na Euro".

Sertic je odgovorio i zašto već ranije nije zaigrao za Hrvatsku: "Bilo je problema s dokumentacijom u FIFA-i, pa se odužilo. Ali sada je sve OK i spreman sam zaigrati za Hrvatsku".

"Bio bih razočaran da ne nastupim na Euru, pogotovo jer bi sa Španjolskom igrali u Bordeauxu. Iskreno, srce bi me bolilo. Zato se borim svaki dan, da se što prije vratim i možda izborim poziv", rekao je Sertic čiji je djed bio Hrvat.

O reprezentaciji koju nose Modrić, Rakitić i Mandžukić ima samo riječi hvale: "Hrvatska bi mogla iznenaditi. Momčad ima kvalitetu. Kvalifikacije su bile teške, ali vidio sam da je to velika momčad, s velikim igračima. hrvatska je danas svjetski poznata po svojem nogometu i igračima. Mogla bi biti iznenađenje Eura".

Pročitajte više