Grgić: Izgubimo li u Maksimiru, Štimac i Ćiro odlaze

NAKON što je Hajduk u posljednjih par utakmica slabo odigrao i nikako da izađe iz "crne serije", predsjednik kluba najavljuje drastične korake, među kojim je i zahvala na angažmanu "treneru svih trenera".

Porazi od Debrecena, Kamen Ingrada i Pule, neriješeno sa Cibalijom u posljednjim minutama i pobjeda nad Međimurjem iz jedanesterca, te 5 bodova zaostatka za vodećim Dinamom, razlozi su zbog kojih je predsjednik kluba donio ovakvu odluku.

"Ovako dalje ne može i nešto se mora učiniti. Do Maksimira sve ostaje kako jest, ali ako Hajduk izgubi utakmicu u Maksimiru, s Poljuda odlaze Miroslav Blažević i Igor Štimac. To je već i dogovoreno." - izjavio je predsjednik Hajduka Branko Grgić za Sportske novosti.

Hajduk je doveo Stipu Pletikosu koji bi trebao "zaključati" njihov gol i zamijeniti Tvrtka Kalea. Hoće li Stipe pomoći svom matičnom klubu pokazat će nastavak sezone, a Ćiri Blaževiću bi mogao spasiti poziciju već u sljedećoj utakmici protiv vodećeg Dinama.

Nakon utakmice u Maksimiru sve će biti jasnije. Izgubi li tu utakmicu, Hajduk će biti u minusu od čak osam bodova.

Derbi prvenstva između Dinama i Hajduka će se igrati dan nakon ostalih utakmica 7. kola Prve HNL, u nedjelju 11. rujna s početkom u 20:15 sati.

Kako prenose Sportske novosti, stručni žiri francuskog lista So Foot je za najgoreg trenera Nantesa svih vremena izabrao upravio Ćiru Blaževića koji je na njihovoj klupi sjedio od 1988. do 1991.

Podsjetimo, Ćiro je sredinom 90-tih zbog Nantesa i afere s Marseilleom završio desetak dana u pritvoru istražnog zatvora u predgrađu Marseillesa.

Za "Sportske" je jedan splitski trener, koji je želio ostati anoniman, poručio da je Ćiro na putu da isto odlikovanje zasluži i s Hajdukom.

Pročitajte više