lige petice

Griezmann ima još jedan rasistički ispad. Objavila ga je Barcelona

Screenshot: YouTube

VELIKI skandal izazvalo je otkriće videa u kojem Barcelonine francuske zvijezde Antoine Griezmann i Ousmane Dembele rasistički ismijavaju Japance tijekom Barcine ljetne turneje u toj zemlji 2019.

Na njemu se asovi Barcelone u hotelskoj sobi rugaju tehničarima koji su došli otkloniti problem na televiziji kako bi Griezmann i Dembele bezbrižno zaigrali PES.

Štoviše, snimaju kako ismijavaju tehničare i sprdaju se na račun toga da je Japan tehnološki napredna zemlja. Dembele je ismijavao azijske tehničare zbog jezika i izgleda.

"Sva ova ružna lica ovdje i to samo da bismo mogli igrati PES... Zar se ne sramite?" upitao je na francuskom pa počeo zumirati jednog tehničara: "Kakav vam je to zaostali jezik? Trebali biste biti razvijena zemlja, zar ne?"

Mediji vjeruju da je Dembele autor videa jer mu se u kadru vide samo noge. Griezmannov govor je nerazumljiv, ali jasno je da povlađuje Dembeleu posprdno se smijući.

Međutim, to nije jedini Griezmannov rasistički ispad tijekom spomenute turneje. Nova snimka s nje otkriva da se izrugivao izgledu Azijata i njihovom govoru i nakon treninga.

Ono što ovo otkriće čini još skandaloznijim je što je Barcelona snimku svoje zvijezde kako to radi objavila na službenim kanalima. Pod egidom "Ekskluzivno. Neviđene snimke s japanske turneje" na YouTube je postavila video koji prikazuje kako igrače snima prilikom opuštanja u ledenim bazenima nakon treninga.

Dembele gleda u kameru pozdravljajući na japanski način, a Griezmann to radi izvodeći deformirane grimase lica i govoreći "Čing-čong". Pogledajte to na videu od 4:45.

Pročitajte više