Grobari se hvale kako su tukli Hrvate

NAVIJAČI beogradskog Partizana pohvalili su se srpskom dnevniku Kurir o "ludom provodu" koji su priuštili hrvatskim navijačima koji su kroz Srbiju putovali u Sofiju na utakmicu Bugarska - Hrvatska.

Grobari su "slučajno" baš te subote bili gosti navijača bugarskog prvoligaša CSKA, a anonimni navijači su u razgovoru za Kurir rekli kako su taj dan u Sofiji naišli na grupu klinaca sa "šahovnicama".

"Oni su ubrzo dobili i pojačanje brojnije grupe Hrvata. Stali su u gard spremni za tuču, ali su se predomislili i uslijedila je nevjerojatna "bežanija" ka policijskim maricama. Svašta smo vidjeli, ali da netko spas traži u policijskim autima, zaista nismo." - tvrdi jedan od Grobara.

Zanimljivo je da navijači tvrde kako su preko bugarskih kolega pokušali doći do Zvonimira Bobana koji je navodno pobjegao.

"Na pitanje naših prijatelja iz Sofije da li bi dao intervju za "grobarske novine", poznati kung-fu majstor iz bivše SFRJ Zvonimir Boban prvo je pristao, ali čim smo prišli i kada je vidio naša "naliv pera", pobjegao je glavom bez obzira." - tvrdi jedan srpski navijač.

"Iako smo trebali biti na tribini s navijačima CSKA, policija nas je s najekstremnijom grupom ovog kluba prebacila na suprotni sektor. Ipak, na poluvremenu smo "na foru" prešli na drugu tribinu kako bismo bili bliže Hrvatima i gađali ih bakljama da se ne bi previše opustili. Prozivali smo ih: "Kako ćete kući?", a odgovor je bio: "Idemo na Beograd." - svjedoči Grobar.

Grobari se nadalje hvale kako su Hrvate tukli po zabačenim ulicama Sofije zbog čega su kasnili na početak utakmice, a kada su došli na stadion čuli su skandiranje protiv Partizana i Grobara, što je, po njima, bio rezultat svega što su hrvatski navijači doživjeli u Sofiji.

Beogradski žestoki momci nadalje svjedoče kako su prošli hrvatski navijači koji su oko 4.50 sati ujutro prolazili kroz srbijanski glavni grad, gdje ih je dočekalo oko 200 Srba koji su se navodno vraćali iz noćnog života.

"Laž je da su BBB ili tri babe izašli iz autobusa spremni za obračun. Čučali su u busu i čekali policijsku intervenciju, a tek kasnije su izašli nadisati se našeg zraka, jer su ga se poželjeli." - tvrde Grobari te se žale što je srpska policija pucala gumenim mecima po svojima dok su Srbi prije gotovo tri mjeseca puno gore prošli u Zagrebu kada su došli bodriti rukometaše Partizana.

Iako Beograđani vjeruju da su razbili Hrvate, o njihovoj pomoći Bugarima najbolje svjedoči rezultat utakmice. Osim toga, nakon što se na jednoj tribini pojavila srbočetnička zastava i transparent "Ovčara", nije prošlo dugo i bili su uklonjeni. Dovoljno je bilo da naš ministar intervenira kod bugarskog predsjednika s kojim je pratio utakmicu i provokativni je rekvizit maknut.

Žalosno je i to što Grobari nakon poraza bugarske braće misle da su napravili nešto veliko još jednom demonstriravši svoj primitivizam, a ni Bugari nisu ništa bolji s obzirom da im je na domaćem stadionu najveća zastava bila - srpska.

Pročitajte više