Grobari su Hajduk u Solunu dočekali natpisom s dildoima. Evo što su pokazali Dinamu

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

"I PAPE I DIDA VOLJELI SU DILDA". Transparent na kojem je na ćirilici pisala parafraza poznatog slogana navijača Hajduka "I pape i dida bili su Torcida", izvjesili su navijači Partizana ljetos u Solunu, na uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige PAOK - Hajduk. Grobari su ovo i srpsku zastavu objesili na udarnom mjestu tribine PAOK-ovih ultrasa, ispod kopa grupe Gate 4.

Navijači Partizana su naime pobratimljeni s navijačima PAOK-a i nisu propustili priliku da dođu na utakmicu tog i njima omraženog kluba iz Hrvatske. Osim toga, srpski navijači su igrače Hajduka, kada su istrčali na teren, dočekali povicima "Srbija". Hajduk je u takvom ambijentu izgubio 3:0 te nakon 0:0 na Poljudu ispao iz Europe.

Sedam mjeseci kasnije PAOK je na svom stadionu, također u uzvratnoj utakmici KL-a, ali sada u osmini finala, razbio i drugi najveći hrvatski klub. Dinamo je stradao još gore nego Hajduk (5:1) te je tako poništena lijepa prednost prvaka Hrvatske (2:0) iz prve utakmice. Još jedna poveznica sa solunskom utakmicom Hajduka je što su PAOK i protiv Dinama podržavali brojni Grobari. Tako smo opet nasred navijačke tribine grčkih ultrasa vidjeli veliki srpsku zastavu te više manjih širom stadiona. 

Pročitajte više