Gržan: Osijek pripada vrhu hrvatskog nogometa

Foto: NK Osijek

OSIJEK sutra od 16:55 u Gradskom vrtu dočekuje Istru 1961 u 13. kolu SuperSport HNL-a. Utakmicu je najavio trener Osijeka Rene Poms, čija momčad ima četiri pobjede u nizu. "Imali smo dobar tjedan, momčad je u dobroj formi i dobroj kondiciji. Za mene je važno što se momčad nije opustila nakon ovih pobjeda, već je i dalje gladna rasta i napretka. Za mene kao trenera to su dobre informacije i jako smo sretni što je pred nama novi izazov", rekao je Poms.

Danijel Lončar bit će na raspolaganju Pomsu nakon što je uoči posljednje utakmice, pobjede nad Slaven Belupom (4:0), bio bolestan. S druge strane, i dalje nema Mile Škorića, Kristijana Lovrića i Ivana Cvijanovića.

"Imamo puno opcija, svi igrači rade jako dobro i doista sam sa svima sretan. Imamo širok izbor igrača za odabir koji se na zadnjim utakmicama pokazao dobrim. Naravno, nakon posljednjeg treninga dobit ćemo još neke informacije i onda ćemo donijeti odluku s kojom ćemo momčadi krenuti", dodao je Poms.

Poms: Obrana počinje od napadača

"Za mene obrana uvijek počinje od napadača. Svi zajedno napadamo i branimo se, a ako govorimo o utakmici u Koprivnici, mi smo imali problem u napadačkoj liniji jer tri napadača nisu dobro igrala obranu, što nam je stvaralo probleme.

Uža obrana odradila je korektan posao, bilo je nekih pojedinačnih pogrešaka, ali kroz treninge smo to analizirali i nemam dvojbe da ih protiv Istre nećemo ponavljati", komentirao je Poms, koji je "sto posto siguran da smo spremni".

"Gledao sam momčad kroz tjedan i doista su u dobroj formi i kondiciji, atmosfera je na razini, svi su maksimalno motivirani i potpuno fokusirani na utakmicu. Istra je uvijek zahtjevan suparnik, prošli smo put u Puli poraženi 1:0 pa nam je ovo prilika za revanš i to će nam biti dodatni motiv", izjavio je trener Osijeka.

Poms: Sve je u ovom trenutku pozitivno

"Navijači su nam svakako jako važni, oni generiraju atmosferu na stadionu, a mislim da je momčad na to odgovorila dobrim rezultatima u posljednjim tjednima. Onime što su pokazali zaslužuju podršku s tribina, uvijek je ljepše kada vidiš da su navijači zadovoljni, da im se sviđa način igre, da su dobri rezultati…

Sve je u ovom trenutku pozitivno i nadam se da će se pretočiti u lijepu posjetu i dobru utakmicu u kojoj ćemo tražiti novu pobjedu. To nam je cilj", rekao je Poms, dok je od igrača na konferenciji za medije bio Šime Gržan.

Gržan: Osijek pripada vrhu hrvatskog nogometa

"Istra se dosta mijenja svake godine, dosta igrača dolazi i odlazi, ali trener je isti, igraju prepoznatljivo od noge do noge. Stvarno mislim da su dobro uigrani i da to prikazuju svojim rezultatima, ali mi ćemo ih spremni dočekati", rekao je Gržan, inače bivši igrač Istre.

"Vjerovao sam u sebe kad nisam igrao, vjerujem u sebe i sada. Prva sljedeća utakmica i prvi sljedeći trening za mene su najvažniji, pokušavam biti maksimalan na svakom treningu i mislim da mi se to vraća kroz utakmice", smatra Gržan.

"Nimalo nismo opušteni jer se želimo potvrditi u svakoj utakmici i dokazati da ovi rezultati nisu slučajnost. Ne zadovoljavamo se ovime što smo postigli, mislim da možemo napraviti još i više. Osijek pripada vrhu hrvatskog nogometa, a mi tu želimo biti duže vrijeme", zaključio je Gržan.

Pročitajte više