manchester city - manchester united 1:2

Guardiola: Bili smo fantastični, baš jesmo, ali sada se okrećemo Dinamu

Foto: EPA

PEP GUARDIOLA čestitao je svojoj momčadi nakon poraza od Uniteda u gradskom derbiju u sklopu 16. kola engleskog Premiershipa.

Ironično ili ne, Katalonac je nahvalio svoju ekipu unatoč tome što je zasluženo pretrpjela poraz te što je on doživio najgori start u karijeri.

"Da, izgubili smo 2:1, ali čestitam svojoj ekipi i igračima. Bili su fantastični, mi smo baš fantastična ekipa", krenuo je uzbuđeno Pep pa je nastavio:

"United je bio brz, tako hitar i brz da nam je bilo teško u trenucima kad smo gubili lopte u opasnim zonama. Pokušali smo, dolazili smo pred njihova vrata puno i previše puta, ali oni su se dobro branili. United je trčao bolje i više nego inače.

Primili smo tri ili četiri kontre u prvom dijelu, United je iskoristio sve svoje šanse, ali ja sam zadovoljan kako smo mi odigrali. Pritiskali smo ih, kreirali šanse... Generalno sam zadovoljan kako smo odigrali. Ni za čim ne žalim."

City sada za vodećim Liverpoolom zaostaje 14 bodova i čini se da je utrka za prvaka za njega - završena.

"Mi ćemo se nastaviti boriti, postoji još mnogo stvari za koje se isplati igrati. Znam tko smo kao momčad. Iznimno sam sretan što imam priliku raditi s ovim momcima. Teško je jer nam je glavni konkurent u sjajnom nizu, pobijedili su 15 od 16 mogućih utakmica.

Sada nije vrijeme za razmišljanje o tome. Moramo se okrenuti onome što nas očekuje, moramo misliti na iduću utakmicu. Nije bitno zaostajemo li šest, osam ili 14 bodova, mi moramo nastaviti svojim putem. Fantastična smo momčad."

Osvrnuo se potom Katalonac i na rasistički incident koji se dogodio u 67. minuti utakmice. 

"Naravno da to nije prihvatljivo. Mislim da klub sprema službenu izjavu povodom toga i to podržavam", kratko je rekao. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više