DINAMO U LIGI PRVAKA

Guardiola: Dinamo nije htio igrati

Foto: EPA-EFE

DINAMO je kod Manchester Cityja izgubio 2:0 u drugom kolu Lige prvaka i ujedno se riješio najtežeg gostovanja u skupini. Englezi su lomili otpor hrvatskog prvaka do 66. minute i tek su u posljednjim sekundama potvrdili zasluženu pobjedu.

Momčad Pepa Guardiole navikla je u puno ranijim fazama rješavati utakmice u kojima je velik favorit, ali defenziva Modrih funkcionirala je na zavidnom nivou.

"Jako dobro su se branili jedan na jedan, bili su jako agresivni. Deset igrača im stane u kazneni prostor i ne žele igrati", objasnio je Guardiola Englezima pa dodao:

"Čekali su prilike iz prekida, ali smo mi bili strpljivi. Na kraju smo imali dovoljno šansi kroz posjed lopte i zabili golove."

Španjolski menadžer istaknuo je strijelca drugog gola, mladog Engleza Phila Fodena.

"Phil ima nevjerojatnu završnicu, a večeras je odigrao vrhunski i učinio je velik korak naprijed. Sretan sam zbog njega, zaslužuje više minuta. Vjerujem da će nam u budućnosti pomoći još više."

U dvomeču protiv Atalante City ide po potvrdu prolaska u osminu finala, a Pep je dosadašnjim izvedbama jako zadovoljan.

"Bili smo strpljivi. Ono što smo mi napravili u ovim sezonama, nitko nam ništa nije dao. Sve to smo sami zaslužili. To je, prijatelji, vrh! Nitko u ranijim sezonama to nije uspio. Mi smo uspjeli. Volim ovu ekipu."

Manchester City - GNK Dinamo Zagreb Live Score

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više