premiership

Guardiola: Ipak neću tako brzo u mirovinu. Danas sam bolji trener

Foto: EPA-EFE

JEDAN od najuspješnijih nogometnih trenera u posljednjih 15 godina, Španjolac Pep Guardiola, promijenio je mišljenje o dužini trajanja svoje trenerske karijere za koju je mislio da neće trajati jako dugo.

"Prije sam mislio da ću uskoro otići u mirovinu, sad mislim da neću tako brzo. Već mi je pedeset, a to su lijepe godine", rekao je još uvijek 49-godišnji trener Manchester Cityja koji će 18. siječnja proslaviti 50. rođendan.

Guardiola je nakon četiri uspješne sezone u Barceloni (2008. - 2012.) i tri u Bayernu (2013. - 2016.), došao u Manchester City s kojim je započeo već petu sezonu svog mandata, a u studenome je potpisao novi ugovor koji ga veže do ljeta 2023.

Iako u Cityju još nije došao do rezultata kakve je ostvarivao za mandata u Barceloni jer klub još uvijek nije uspio odvesti dalje od četvrtfinala Lige prvaka, Guardiola smatra da je danas bolji trener nego što je ikada bio.

Loš ulazak u prvenstvo

"Naravno da sam bolji sada. Iskustvo vam pomaže, posebno zbog načina na koji proživljavam svoj poziv", izjavio je Guardiola u razgovoru za klupski internetski portal uoči nedjeljnog gostovanja Manchester Cityja kod Chelseaja na Stamford Bridgeu. 

City je loše ušao u novu sezonu osvojivši samo 26 bodova u 14 nastupa i nalazi se na osmom mjestu. Chelsea je šesti s istim brojem bodova. No, City ima dvije utakmice manje od glavnih konkurenata za naslov prvaka, a kako je ove sezone Premier liga izjednačenija nego što je to bio slučaj posljednjih godina, dvije bi pobjede Guardiolinu momčad dovele na samo bod zaostatka od vodećeg dvojca, Liverpoola i Manchester Uniteda.

U veljači i ožujku Manchester City će igrati u osmini finala protiv Borussije Moenchengladbach, što će biti nova prilika Guardioli da dokaže kako njegova momčad može do trofeja i u konkurenciji najboljih europskih klubova.

Pročitajte više