Transferi

Guardiola kreće po hrvatskog reprezentativca

6cae39c4-15ac-4b43-aa7a-469d2a46c45e.jpg

PEP GUARDIOLA tjednima je pokušavao dovesti Marca Cucurellu iz Brightona, ali mu se na kraju u posao umiješao Chelsea i od Cucurelle napravio najplaćenijeg beka u povijesti nogometa. Chelsea je 24-godišnjeg Španjolca platio oko 65 milijuna eura, a visina odštete može još rasti ovisno o bonusima.

Guardiola i Manchester City sada su u problemu jer su u ovom prijelaznom roku lijevog beka Oleksandra Zinčenka prodali Arsenalu pa im je na toj poziciji ostao samo Joao Cancelo.

Stiže Sosa za 20-ak milijuna eura?

Njemački mediji tvrde da Guardiola kao rješenje za problem lijevog beka vidi hrvatskog reprezentativca Bornu Sosu. Potvrdio je to i dobro upućeni novinar Christian Falk. Otkriveno je i da Stuttgart za 24-godišnjeg Sosu traži između 20 i 25 milijuna eura.

Sosa je u Bundesligi postao jedan od najboljih mladih bekova na svijetu i prepoznatljiv je po sjajnom centaršutu, a od njegovih centaršuteva bi ove sezone mogao profitirati Erling Haaland, novi napadač Manchester Cityja.

Stuttgart je Sosu prije četiri godine platio Dinamu šest milijuna eura, a on je u dresu njemačkog kluba zabio tri gola i upisao 23 asistencije. Transfermarkt ga je prošle sezone uvrstio u najbolju momčad sezone Bundeslige.
 

Pročitajte više