Transferi

Guardiola najavio remont: Moram to napraviti, to nije katastrofa

Foto: Guliver Image/Getty Images

MANCHESTER CITY ostao je bez naslova engleskog prvaka, a Pep Guardiola odmah nakon toga poručio je da mora promijeniti igrački kadar kako bi se njegova momčad sljedeće sezone borila za naslove.

"Neki naši igrači moraju biti zamijenjeni. To nije katastrofa, to je nešto što je dio nogometa zbog starosti igrača i drugih okolnosti", rekao je slavni trener koji je u Manchester Cityju od 2016. godine i koji je s engleskim klubom osvojio osam trofeja.

David Silva, Claudio Bravo i Leroy Sane odlaze, a Guardiola nije siguran ni da će u klubu ostati Sergio Aguero i Fernandinho. Najavio je da zamjenu za Sanea koji odlazi u Bayern neće dovoditi, ali da mu je potreban stoper nakon što je prošle godine otišao Vincent Kompany.

"Nije da nam nedostaje kvalitetnih igrača, ali nam trebaju zamjene za Kompanyja i Silvu. Fernandinho i Aguero imaju još po godinu dana ugovora i ne znam hoće li produžiti ili neće."

Engleski mediji javljaju da je Guardiolin izbor na poziciji stopera Kalidou Koulibaly, 29-godišnji defenzivac Napolija za kojeg talijanski klub traži 100 milijuna eura. S druge strane, zamjenu za ofenzivnog veznjaka Silvu, koji je u klubu proveo posljednjih deset godina, Guardiola još nije pronašao.

Pročitajte više