Guardiola: Navijač sam Barcelone, ali voljet ću ovaj klub do kraja života

Foto: Epa

IGRAČI Manchester Cityja pobjednici su 142. izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA Kupa. U finalu igranom na Wembleyju svladali su gradskog rivala Manchester United s 2:1 (1:1). Junak plavog dijela Manchestera postao je kapetan Cityja Ilkay Gundogan, koji je postigao oba pogotka za svoju momčad, dok je strijelac za United također bio kapetan momčadi Bruno Fernandes.

"Sada možemo razgovarati o trostrukoj kruni. Naravno, još uvijek moramo osvojiti Ligu prvaka. Odigrali smo za svoj grad i za svoje navijače. United je odigrao odličnu obranu i nismo očekivali da će se braniti tako usko. Tek smo u nastavku pronašli više prostora. Igračima ću sad dati dva dana slobodno, a onda ćemo imati tri ili četiri treninga za subotu i Inter. Putovat ćemo u četvrtak nakon jutarnjeg treninga. Ovaj FA kup je tako lijep'', rekao je trener Cityja Pep Guardiola nakon pobjede.

"Navijač sam Barcelone, ali voljet ću ovaj klub do kraja života. Znam da smo danas svojim navijačima dali prekrasan dar jer znam što za njih znači pobijediti gradskog rivala.'' 

Pročitajte više