premiership

Guardiola: Ne razumijem takva pitanja, a pet godina sam ovdje

Foto: Andrew Yates/EPA-EFE

MANCHESTER CITY je jučer u 5. kolu Premiershipa odigrao samo 0:0 kod kuće protiv Southamptona.

Momčad Pepa Guardiole je stiskala i pokušala probiti bunker gostiju, ali je na kraju dobro prošla jer je sudac Jonathan Moss nakon jedne sumnjive situacije u 63. minuti pokazao crveni karton Walkeru i dosudio penal za goste, ali je na intervenciju VAR-a odluku poništio. U sudačkoj nadoknadi je zbog zaleđa poništen gol Raheemu Sterlingu.

Guardiola je nakon pobjede protiv Leipziga (6:3) u Ligi prvaka rekao da se nada da će protiv Southamptona doći više navijača, što je u medijima okarakterizirano kao kritika Cityjevim navijačima koje ionako bije glas da biraju utakmice.

Novinari su Guardiolu nakon utakmice sa Southamptonom pitali da pojasni to što je rekao tijekom tjedna.

"Moram priznati da mi nisu jasna ta vaša pitanja, a pet godina sam ovdje. Ni u jednom trenutku se nisam požalio na navijače, samo sam rekao da nas čeka jako teška utakmica i da će nam trebati njihova podrška. Nikad se nisam žalio na njihov broj, to u životu nisam napravio. Meni je drago ako ih dođe i 85. Uvijek mi ih je žao kad ne odigramo dobro jer su došli uživati u utakmici. U tim situacijama se osjećam krivo jer nismo dobro odigrali. No ova vaša pitanja nemaju smisla. Rekao sam: 'Ljudi, dođite na utakmicu' i to ću reći i sad. 'Ljudi, dođite u utorak jer igramo s Wycombeom u Carabao kupu'", rekao je Guardiola.

Pročitajte više