LIGE PETICE

Guardiola poručio Barceloni: Ne tjerajte ga, on je spektakularan

Foto: Gulliver / Getty Images

NAJVEĆI katalonski sin vratio se kući. U Manresi, u središtu Katalonije, gledao je utakmicu domaćina i Real Madrida, a navijači su počasnom gostu priredili ovacije.

Nakon utakmice dobio je pitanje o Ernestu Valverdeu, jer trener Barcelone izložen je velikim kritikama nakon što je i drugu godinu zaredom iz Lige prvaka ispao prerano i nakon uvjerljive pobjede u prvoj utakmici nokaut faze. Prošle sezone poslije 4:1 nad Romom, a ove usprkos 3:0 protiv Liverpoola. Nikako mu nije pomoglo što je sezonu okončao porazom od Valencije u finalu Kupa. Nitko ne spominje da je u prošloj sezoni, prvoj u Barceloni, osvojio duplu španjolsku krunu, a ovu završio obranom naslova u La Ligi.

Pep ga je uzeo u obranu: "Istina je da me s Ernestom veže veliko prijateljstvo, ali bez obzira na to, Ernesto je spektakularan trener. Radi jako dobar posao u Barceloni. Istina, dva puta nije uspio u Ligi prvaka, ali svima nam se to događa. Vodi momčad koja je osvojila dva prvenstva zaredom  i igra dobar nogomet. Želim da ostane trener Barcelone, jer je pod njim momčad vjerna Barcinom stilu."

Pročitajte više