Guardiola: Ne znam kad će se Haaland vratiti

Foto: EPA

U PRVOM dvoboju 14. kola engleske Premier lige, koji je u subotu odigran na stadionu King Power, gostujući Manchester City pobijedio je Leicester City s 1:0 (0:0). Pogodak za devetu pobjedu Manchester Cityja u ovoj sezoni postigao je Belgijac Kevin De Bruyne iz maestralno izvedenog slobodnog udarca s oko 25 metara u 49. minuti.

"Za nas je u ovakvim utakmicama najbitnije da spriječimo rast nervoze kod igrača u trenucima kad ne uspijevamo doći do gola. To je uvijek teško, sada je također bilo vrlo komplicirano. Leicester je napravio sve što je mogao, ali uspjeli smo biti koncentrirani i zabiti na vrijeme", rekao je Guardiola pa komentirao golčinu De Bruynea za pobjedu:

"Nije to stvar asistencija koje Kevin dijeli ni ovog slobodnog udarca. To su kvalitete za koje znam da ih posjeduje, ali u posljednjih nekoliko utakmica nije bio na svojoj razini. Njemu treba ovakav tempo, trebaju mu prostori koji se otvaraju, u koje se onda on ubacuje. Što reći o njemu uopće? Svi sve znaju."

Kad se vraća Haaland?

Bila je ovo prva prvenstvena utakmica u kojoj u momčadi Manchester Cityja nije bilo Norvežanina Erlinga Haalanda. Guardiola ga je odlučio odmoriti i poštedjeti nakon ozljede koju je zaradio u prvom poluvremenu dvoboja u Ligi prvaka protiv Borussije u Dortmundu.

"Ne znam kad će se Haaland vratiti, ozlijedio je ligamente. Osjeća se bolje, ima još barem tjedan dana oporavka. Neće igrati protiv Seville jer smo već prošli skupinu pa ćemo ga odmoriti, ali nadam se da će nam pomoći protiv Fulhama. Ako ne, onda ga očekujemo protiv Chelseaja u Carabao Cupu."

Pročitajte više