LIGE PETICE

Guardiolin učenik ostaje u Ajaxu, koji je preporodio: "Čeka nas vražji posao"

Foto: Guliver Image/ Getty Images

ERIK TEN HAG ostao je trener Ajaxa. Nakon osvojene duple krune u Nizozemskoj i plasmana u polufinale Lige prvaka dobio je nagradu za strašan rad i veliki uloženi trud.

Ajax je na službenim stranicama objavio da su klub i Ten Hag produljili suradnju do ljeta 2020. godine, što znači da je ovaj odlični stručnjak na raspolaganje dobio još dvije sezone u kojima će imati vremena pokazati što zna.

Ovaj potpis i odluka znače i prekid svih špekulacija da će Ten Hag preuzeti neki od vodećih europskih klubova.

Guardiolin učenik vratio je Ajaxu identitet i nogomet koji je cijelu nogometnu Europu ostavljao bez daha cijele sezone. Vratio je klubu iz Amsterdama i titulu prvaka koju su čekali čak pet godina.

Ten Hag je u suradnji s Marcom Overmarsom i Edwinom van der Sarom promovirao i mnoštvo mladića, Frenkieja de Jonga i Matthijsa de Ligta u prvom planu. Podigao ih je na najvišu nogometnu razinu na svojim pozicijama, dok je Dušana Tadića preporodio u jednog od trenutačno najatraktivnijih kreatora igre u Europi.

Pod njegovom palicom napredovali su i Donny van de Beek, Noussair Mazraoui i David Neres, a Hakimu Ziyechu je drastično povećao cijenu.

"Čeka nas vražji posao ako želimo sve ponoviti"

Isto se od njega očekuje i u narednom periodu.

"S mnogo optimizma čekamo godine koje dolaze", rekao je Marc Overmars, svjestan da Ajax u ovom trenutku ne može imati boljeg stratega.

"Jako je bitno za nas što imamo trenera koji je vrlo aktivan u svom poslu i što je imao ovako uspješnu sezonu. Želimo graditi budućnost na valu svega što smo napravili prošle sezone. Neće biti lako jer će nas vjerojatno napustiti neki od vodećih igrača, ali nadamo se da ćemo izdržati. Erik je vratio vjeru u ovu momčad i mi mu beskrajno vjerujemo."

Zadovoljstvo nije krio ni Ten Hag.

"Iza nas je fantastična godina i svi želimo napraviti korak više. Stalno napredovati i ići naprijed. Rezultati koje smo postigli su odlični. Čeka nas vražji posao da sve ovo ponovimo. Ali naši ciljevi su jasni", poručio je 49-godišnji Nizozemac pa dodao:

"Jako sam sretan što smo obnovili suradnju jer je ona vrhunska na svim klupskim razinama. Ajaxov stil nogometa mi mnogo odgovara, kao i moja filozofija Ajaxu. Drago mi je što imamo tako dobru konekciju."

Pročitajte više