Guerrero još jednom zakasnio na pripreme HSV-a!

U PONEDJELJAK su s pripremama za novu sezonu krenuli i nogometaši HSV-a, a na prvom treningu nije bilo problematičnog 26-godišnjeg peruanskog napadača Paola Guerrera.

Najtiražniji njemački dnevnik Bild to je popratio ciničnim komentarom:

"Jučer je održan prvi trening HSV-a. Tko je nedostajao? Naravno, Guerrero. Zapeo je u Limi."

Bildov cinizam ne čudi kad se zna kakvu je farsu Guerrero izazvao prošle zime kad je danima odgađao povratak u Njemačku zbog straha od letenja. Ni ovaj se put nije ukrcao na zrakoplov, ali sada je ustvrdio kako je za sve kriva prometna nesreća koja je stvorila gužvu na putu do zračne luke u Limi, zbog čega, dakako, nije uhvatio let.

Novi HSV-ov trener Armin Veh je najprije sve prokomentirao kroz šalu.

"Nazvao me Guerrero. Naravno da ne vjerujem svemu što mi je rekao. U karijeri sam se susretao i s brazilskim nogometašima koji su tvrdili da su zapeli zbog snijega", duhovito je objasnio Veh, a potom ozbiljno dodao:

"Južnoamerička je kultura drugačija, ali nećemo to prihvaćati. Guerrero će biti kažnjen."

U međuvremenu se peruanski napadač navodno uspio ukrcati u zrakoplov, tako da bi se vjerojatno tijekom utorka trebao priključiti suigračima, među kojima je i naš Mladen Petrić.

Podsjetimo, nakon što se prošle zime napokon uspio vratiti u Hamburg, Guerrero je tijekom utakmice protiv Hannovera izazvao novi incident - gađao je bocom jednog gledatelja koji ga je provocirao. Njemački nogometni savez (DFB) nije imao milosti, kaznio ga je zabranom nastupa do kraja sezone. U klubu je, međutim, Guerrero dobio nagradu - novi četverogodišnji ugovor.

Pročitajte više