Gurović: U jednom trenutku učinilo mi se da živim u Hrvatskoj

SRPSKI košarkaš Milan Gurović, u posljednje vrijeme poznatiji po tetovaži srpskog zločinca Draže Mihailovića nego po igranju košarke, izjavio je kako u Srbiji skoro nitko, osim navijača Partizana Grobara, nije bio na njegovoj strani, pa mu se u jednom trenutku učinilo “kao da živi u Hrvatskoj”.

“Ne tražim ja neku posebnu pomoć, već se želim osjećati sigurno, osjetiti podršku.” - izjavio je Gurović za srpski Kurir.

Na pitanje novinara koliko je na njega utjecalo to što je godinama igrao košarku u zemljama u kojima je patriotizam normalna stvar, Gurović je odgovorio kako je u Grčkoj sasvim normalno imati istetoviranu grčku zastavu, a tvrdi kako je tako u većini zemalja pa i u Hrvatskoj.

“Švicarski povjesničar je rekao Srbi, čuvajte se sami sebe. Mi smo gadan, prljav i bezobrazan narod. Želimo jedni drugima zlo, gledamo tuđa posla. Pri tom ne mislim na sve, već na pedeset posto nas.” - komentirao je Gurović pitanje novinara je li njegov slučaj dokaz da Srbi pate od kolektivne amnezije.

Gurović je razočaran i što nije dobio potporu političara i ljudi iz košarkaškog saveza, no poručuje im “neka gledaju svoja posla i bolje obrate pažnju na događaje na Kosovu, Vojvodini i preko Drine”.

Srpski košarkaš rekao je kako je Dražu istetovirao isključivo iz patriotskih osjećaja prema Srbiji, te da ga sigurno ne bi prekrio da je došao igrati u Hrvatsku.

“To su bile novinarske priče. Nikada ne bih prekrio Dražu, jer sam ga istetovirao da se vidi. Da sam htio drugačije, istetovirao bih ga na drugom dijelu tijela, koji bi ostao pokriven dresom ili majicom. “ - komentirao je Gurović koji je u intervjuu za Kurir komentirao i Zakon o izjednačavanju prava četnika i partizana.

“Taj zakon mi puno znači. Mislim da se to moralo riješiti puno ranije, a ne čekati 60 godina. Suca koji je sudio Draži trebalo je ispitati za života kako bi se saznalo gdje su Dražu masakrirali, te gdje mu je grob kako bi mu se podigao spomenik”. - zaključio je Gurović svoju priču o Draži Mihailoviću.

Milan Gurović vjerojatno ove sezone više neće igrati niti za jedan klub, a razlog su navodno zdravstveni problemi košarkaša.

Pročitajte više