EL CLASICO

Guti ljutito nabrojao sve Realove probleme: Ti igrači moraju izaći pred novinare

Foto: EPA

REAL MADRID doživio je težak poraz u El Clasicu. Barcelona ga je pobijedila 4:0, a mogla je zabiti i još koji gol. Veliki obol teškom Realovom porazu dao je trener Carlo Ancelotti, koji je na poziciju lažne devetke gurnuo hrvatskog kapetana Luku Modrića.

Ancelotti odmah priznao pogrešku

Talijanski trener nakon utakmice priznao je pogrešku.

"Bili smo neprepoznatljivi, sve je otišlo u pogrešnom smjeru. Rekao sam igračima da je to moja krivnja. Igrali smo jako loše i pristup nam je bio jako loš. Pogriješio sam u pripremi utakmice. To mi se može dogoditi jednom, dva puta, inače nisam u krivu. Modrić je meč počeo kao napadač, lažna devetka, jer smo upravo tamo, visoko u Barcinoj polovini, željeli dulje imati loptu. Nažalost, nije nam uspjelo. Plan nam je bio da kontroliramo loptu više od suparnika te da ga pritišćemo visoko, ali nakon prvog gola Barcelone pokazalo se da nam se plan nije ispunio i suparnici su nam napravili štetu."

Modrić je zaigrao ispred veznog reda u nedostatku ozlijeđenog Karima Benzeme, a taj se potez pokazao kao potpuni promašaj pa ga je Ancelotti nakon pola sata igre vratio u vezni red. Ancelottijevu pogrešku žestoko je kritizirao nekadašnji Realov veznjak Guti. On smatra da je Ancelotti trebao dati priliku igračima kojima je pozicija napadača prirodna.

Guti ljutit na Ancelottija

"Ja sam Ancelotti i gledam u klupu Reala. Tu imam Hazarda, Jovića i Isca... I ti meni kažeš da ne mogu uvesti nikog od njih, da nitko ne može ući u igru? Što se događa? Gubim se. Gledam utakmicu protiv Barcelone i vidim klupu Real Madrida i vidim da je u drugom poluvremenu prva Realova promjena Mariano. Kako je to moguće? Zar Bale i Hazard nisu tu? Prva ofenzivna promjena Reala je Mariano Diaz, koji nije igrao ove godine?" ljutitim glasom se pitao Španjolac.

Potom je Guti opleo po igračima iz drugog plana.

"Tko god ne želi igrati, tko god ne želi biti dio Reala, treba to reći. Nije lako, ali neka kaže. Real Madrid ne može igrati s 12 ili 13 igrača. Velika momčad koja hoće u borbu za europske titule to ne može. Klub ili Ancelotti trebaju reći igračima da izađu pred novinare i kažu da ne žele igrati. Real Madrid ih plaća, kako mogu ne igrati?" pita se Guti.

Guti: Realu trebaju Haland, Mbappé i još pet, šest igrača

Dotaknuo se i potencijalnih transfera Kyliana Mbappéa i Erlinga Halanda, igrače koje Real Madrid želi dovesti: "I dalje mislimo da Real treba dovesti Halanda? Klub mora dovesti Halanda, Mbappéa i još četiri i pet nogometaša koji žele igrati u Madridu."

Za kraj je udario na mladog Realovog Brazilca Viniciusa Juniora. Smatra da previše vremena troši na razgovore sa sucima. "Vinicius se više brine o sucima i suparnicima nego o igranju nogometa", završio je proslavljeni veznjak, koji je za Real nastupao od 1986. do 2010. godine.

Pročitajte više