Gužva u Dinamovoj svlačionici

U MAKSIMIRU su prošle sezone naučili vrijednu lekciju; nema više nabrijavanja atmosfere i postavljanja visokih ciljeva. Ove godine vratili su vjeru u svoje snage, ali i oprez u proricanju rezultata. Kužeova momčad krenula je izvrsno; pobjede su stizale lako, rekli bismo i prelako. No, prvi problemi očekivano su se javili u Dinamovoj svlačionici.

Nedavno je Kuže rekao kako prava momčad treba biti duplirana na svim pozicijama. No, koliko će to zadovoljiti igrače, koji svoju minutažu opravdano očekuju, teško je reći.

Čelnici "Modrih" okupili su toliko kvalitetnih igrača, pa postoji mogućnost da se naruši dobra atmosfera s početka sezone. Neki igrači jednostavo neće lako prihvatiti opciju da sjede na klupi i čekaju svoju priliku.

Prvi problem javlja se već uoči utakmice s Osijekom. Naime, Goran Ljubojević je nakon visoke pobjede Dinama u Vinkovcima izgubio svoje mjesto prije puta u rodni grad.

Bošnjak je u uzlaznoj formi, a Eduardo istinska zvijezda. "Osjećam se izvrsno, snažan sam i svjež. Reklo bi se - oran za igru. A ponajviše sam željan igre i golova." - kazao je Brazilac iz Dinamovih redova za Sportske novosti. Mjesto za Ljubojevića u toj situaciji Kuže će teško naći. Najgore od svega je što se Ljubojević s istim problemima borio i lani.

U Maksimir se vratio i Zahora, pa je upitan status ostalih napadača. Prvenstveno se milsli na mladog Tea Karduma, koji je svoju minutažu itekako zaslužio.

Kamerunac Mathias Chago veliko je pojačanje, ali zbog Silvija Marića i Zorana Mamića, vrlo vjerojatno neće dobiti pravu šansu.

Klupu bi često mogao grijati i Eddy Bosnar, vrsni stoper koji je u Dinamo stigao iz Evertona. To mu neće puno pomoći, jer mu iza vrata puše Vedran Ćorluka, mlada zvijezda na koju Kuže polaže mnogo toga. Za istu poziciju bori se i Boštjan Cesar, koji je svoj doprinos Dinamu već uvelike dao. Možda bi Bosnar mogao zaigrati na mjestu Hrvoja Ćale, ali ni u to ne smije položitit prevelike nade. Ćale je mlad, borben i jednostavno caruje na lijevom boku.

Vedran Ješe puno je bolji nego prošle sezone, ali to mu ne otvara vrata prema udarnoj jedanaestorci.

Pitanje je i što će biti s veznjacima Antom Tomićem, Marijanom Buljatom i Hrvojem Štrokom, koji su ispali zbog Mitua, Modrića i Zorana Mamića.

Kužeu ne pada na pamet da posljednju trojicu mijenja, ukoliko su zdravi i neozlijeđeni.

Kako će na sve to reagirati svita "otpisanih", ostaje nam vidjeti. Kuže će, u svakom slučaju, morati primijeniti vrhunska psihološka znanja i vještine, kako bi izbjegao nazadovoljstvo (u najboljem slučaju) svojih pulena.

S pravom možemo reći da mu neće biti lako, te da mu ovakva gužva u šesnaestercu više zasigurno nije slatka briga, kako je isticao dosad.

Pročitajte više