Gvardiol oduševio medije i navijače: On nema pravo biti ovako dobar s 22 godine

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY izborio je polufinale FA kupa nakon što je na svom Etihadu pobijedio Newcastle 2:0. Uspjeh Cityja još je veći ako se zna da je momčad Pepa Guardiole postala prva u povijesti ovog prestižnog natjecanja koja je šesti put zaredom ušla među posljednja četiri u borbi za titulu.

Junak u pobjedi Cityja bio je portugalski nogometaš Bernardo Silva, koji je postigao oba gola na utakmici. Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol bili su u udarnoj momčadi Cityja, odigrali su cijelu utakmicu i zaslužili pohvale engleskih medija i Cityjevih navijača.

Gvardiol je druge činio neprimjetnima

Većina engleskih medija ističe Erlinga Haalanda kao najslabijeg pojedinca u jučerašnjoj pobjedi Cityja, dok za izvedbe hrvatskih igrača imaju riječi hvale.

Daily Mail tako o Gvardiolu piše da se odupro testovima brzog Jacoba Murphyja i ocjenjuje ga sa 6.5, dok mu Manchester Evening News i portal Goal daju ocjenu 7. Goal navodi da je napredovao, a Manchester Evening News da mu je Anthony Gordon mogao zadavati probleme i da je upravo Gvardiol zaslužan za to što je napadač Newcastle bio neprimjetan te ističe i njegovu pomoć u izgradnji napada.

Navijači idu i korak dalje pa jedan od njih zaključuje da Gvardiol "nema pravo biti ovako dobar s 22 godine", dok drugi ističu luksuz koji City ima jer Hrvat jednako dobro igra objema nogama. Navijačke stranice na društvenim mrežama tvrde da je bio "besprijekoran", da je radijus koji ima "izvanzemaljski", nazivaju ga "Zvijer" i daju mu ocjenu 8.

Kovačić je imao monopol na loptu

"Imao je monopol na posjed lopte u jednom trenutku i baš nijednom nije pogriješio. Igrao je tako da je djelovalo kao da je lako igrati", piše o Kovačiću Daily Mail nagrađujući ga ocjenom 7.5.

Slično uz ocjenu 7 navodi i Goal uz tvrdnju da je zbog njega City bio balansiran u sredini terena i da je Kovačić utjecao na igru, dok Manchester Evening News dodaje da je bio "vrlo dobar, prenosio loptu iz obrane u napad i surađivao s Rodrijem". Ocjena 8 koju mu je dao bila je i najveća, a istu su dobili Akanji i dvostruki strijelac Silva.

Pročitajte više