Gvardiol propustio trening reprezentacije

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

JOŠKO GVARDIOL (21) propustio je trening hrvatske reprezentacije zbog problema s trbušnim zidom. Branič RB Leipziga u srijedu se priključio treningu momčadi izbornika Zlatka Dalića, dok u četvrtak nije bio na terenu u Rijeci. Međutim, više hrvatskih medija objavilo je kako unatoč tome nije upitan za utakmicu Hrvatske s Nizozemskom u polufinalu Lige nacija koja se igra u srijedu 14. lipnja u 20:45 u Rotterdamu.

Podsjetimo, Hrvatska se plasirala u završnicu Lige nacija, gdje će se s domaćinima Nizozemcima boriti za finale. Drugi polufinalni par čine Italija i Španjolska, a njihova utakmica igrat će se u četvrtak 15. lipnja u 20:45. Pobjednici polufinala plasirat će se u finale, koje će se održati 18. lipnja u Rotterdamu. Poraženi čeka ogled za treće mjesto ranije istog dana u Enschedeu.

Gvardiol je neupitni prvotimac Hrvatske

Gvardiol je jedan od najtalentiranijih stopera na svijetu ispred kojeg je transfer karijere. Mjesecima se piše kako bi mogao zaigrati u Manchester Cityju, Real Madridu, Chelseaju i drugim velikanima.

Ugovor s Leipzigom ima do 2027. godine, no gotovo je sigurno da ga neće odraditi do kraja, već će otići ranije i postati najskuplji branič ikad. Trenutni rekorder je Harry Maguire, koji je 2019. za 87 milijuna eura iz Leicester Cityja otišao u Manchester United. Gvardiolov transfer iznosit će više od 100 milijuna eura.

Za hrvatsku reprezentaciju ima 21 nastup i dva pogotka. Prvo veliko natjecanje bilo mu je Europsko prvenstvo 2020. godine, kada je u četiri utakmice nastupio kao lijevi bočni igrač. Kasnije, pa tako i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je Hrvatska osvojila broncu, bio je neupitni stoper u početnih 11.

Pročitajte više