Gvardiolov menadžer za Index: Nema istine u pričama o Cityju

Foto: Profimedia

FRANCUSKI Media Foot objavio je danas da se Manchester City vraća u utrku za dovođenje Joška Gvardiola. Isti medij piše da je Pep Guardiola oduševljen onime što je vidio od hrvatskog stopera na Svjetskom prvenstvu u Kataru i spreman je platiti bilo koju cijenu koju Leipzig postavi. 

Kako objašnjavaju francuski kolege, ta volja Guardiole da plati koliko treba nije motivirana samo Gvardiolovim prezentacijama na SP-u već i činjenicom da ga ne može dovesti osim ako ponudi više od Real Madrida, Barcelone, Chelseaja, Bayerna i ostalih zainteresiranih klubova. Spekulira se da bi to morala biti svota od 120 milijuna eura fiksne odštete.

"Prema našim informacijama, City je već uvjerio Gvardiola i njegovu obitelj da je Manchester najbolje mjesto za nastavak karijere, ali i da je Guardiola spreman dati mladom stoperu minute koje su mu potrebne. To se, naravno, odnosi na mjesto u prvih 11, i to sa statusom glavnog igrača obrane", objavio je Media Foot.

Menadžer demantirao

Priču francuskog medija za Index je u kratkom razgovoru demantirao Gvardiolov menadžer Marjan Šišić koji je, odmah nakon što nam se javio, kroz šalu istaknuo da već nedostaje klubova s kojima bi se Gvardiola moglo povezati te da je City "valjda već šesti klub u koji je Gvardiol 'pristao' doći".

"Nema ništa u pričama o Cityju, nisu istinite. Joška se stalno povezuje s velikim klubovima, ali on je sretan u Leipzigu i ima ugovor do 2027. godine. Jedino na što je trenutno fokusiran je derbi s Bayernom, a onda i Liga prvaka u kojoj želi igrati baš protiv tog Cityja", kratko nam je rekao Šišić.

Dinamo čeka rasplet i 20-ak milijuna eura

Podsjećamo, Gvardiol je u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 120 milijuna eura, na tom transferu bi, u odnosu na uloženo u Gvardiola, zaradio 101.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, odnosno oko 20 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio preko 40 milijuna eura.

Pročitajte više