Haaland i De Bruyne donijeli Cityju pobjedu protiv Brightona

MANCHESTER CITY došao je do pobjede rezultatom 3:1 protiv Brightona na svome Etihadu, uz nova dva gola Erlinga Haalanda te jedan Kevina de Bruynea. Norveški napadač sada ima 17 golova u 11 ovosezonskih ligaških nastupa, a već 22 gola pribrojimo li mu i učinak iz Lige prvaka. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE S UTAKMICE

City je danas poveo u 22. minuti. Lopta je bila duboko na polovici domaćina, igrači Brightona su presingom napadali zadnji red Građana, a onda je vratar domaće momčadi Ederson primijetio da se obrana gostiju digla previsoko.

Erling Haaland  je u svom stilu utrčao u prazan prostor, a Ederson mu je poslao fantastičnu dugu loptu. Čudesni norveški napadač pomeo je sve ispred sebe i bez ikakvih problema loptu desnom nogom pospremio u mrežu. Dvadesetak minuta kasnije Bernardo Silva izborio je kazneni udarac koji je Haaland pretvorio u svoj 22. gol u sezoni.

Međutim, Brighton se nije predavao. Izabranici Roberta de Zerbija uspjeli su smanjiti zaostatak za domaćinom u 53. minuti kada je zabio Leandro Trossard, ali Kevin De Bruyne stavio je točku na "i" u 75. minuti. Za njegov prelijep gol s dvadesetak metara asistirao je Bernardo. 

 

Pročitajte više