Haase: Čilića sam pobjeđivao kao junior, nadam se da nas kiša neće omesti

NIZOZEMSKI tenisač Robin Haase u četvrtak će zaigrati protiv Marina Čilića u 2. kolu 22. ATP turnira u Umagu. Naravno, ako im dopuste vremenski uvjeti.

Dijelove Istre zahvatilo je nevrijeme koje se tijekom večeri i sutrašnjeg dana očekuje i u Umagu. Kiša bi mogla odgoditi nekoliko mečeva, kao što je bio slučaj i prošle godine kada je oluja donijela hladno vrijeme i pokvarila atmosferu turnira.

"Nadam se da nas kiša neće omesti i da ćemo moći igrati", rekao je Haase, 52. igrač svjetske ATP ljestvice koji je u karijeri skupio jednako toliko pobjeda uz 58 poraza, ali još nije osvojio ATP naslov. U Umag je stigao nakon što je u Hamburgu ispao od Carlosa Berlocqa u prvom kolu.

"Vježbao sam jutros, sada se namjeravam opustiti i oporaviti do sutrašnjeg meča. Dobro ću se pripremiti jer se nadam pobjedi", rekao je 24-godišnji Haase.

"Čilića dobro poznajem još iz juniorskih dana. Tada sam ja imao više pobjeda, otkad igramo na ATP-u Marin je bolji", dodao je Nizozemac čiji je teniski uzor bio Andre Agassi.

Haase je u prvom kolu pobijedio Talijana Vagnozzija. U prvom kolu Čilić je bio slobodan, a u utorak je u paru sa Zovkom izborio prolaz u drugo kolo ostvarivši prvu hrvatsku pobjedu nakon pet poraza hrvatskih tenisača na ovogodišnjem Croatia Openu.

Pročitajte više