Hackeri smijenili Maturanu

ČELNICI Kolumbijskog nogometnog saveza (FCF) minulih su dana imali dobar razlog za ljutnju na kompjutorske hackere, koji su provalili na njihovu službenu webstranicu i plasirali vijest da je bivši kolumbijski reprezentativni srednjak Carlos Valderrama (41), koji je svojedobno, zbog guste plave kose spletene u bezbroj pletenica bio prozvan "bijelim Gullitom", imenovan novim kolumbijskim izbornikom umjesto dosadašnjeg, Francisca Maturane.

Naravno u FCF-u je nastala uzbuna, jer su predsjednik Saveza i njegovi najbliži suradnici obećali Maturani, koji je s kolumbijskom reprezentacijom osvojio 4. mjesto na nedavno održanom Kupu konfederacija u Francuskoj, da će voditi nacionalnu momčad i na CONCACAF Gold kupu koji ovog vikenda počinje u SAD i Meksiku.

- Vijest o smjeni Maturane Valderramom je falsifikat, iako moram reći da vodstvo FCF-a ima u planu da Carlosa Valderramu, koji je tek ove godine prestao igrati i koji još nema nikakvog trenerskog iskustva, osposobi za preuzimanje izborničke funkcije. No, ne odmah, nego kroz dogledno vrijeme - rekao je glasnogovornik Saveza objašnjavajući novinarima nastalu zbrku, koju su izazvali hackeri jamačno poklonici Valderrame, najboljeg kolumbijskog nogometaša svih vremena, koji je sudjelovao na SP-ima 1990, 1994. i 1998. te dva puta bio proglašen za najboljeg nogometaša Južne Amerike.

Pročitajte više