europa liga

Hagijev sin donio Rangersu pobjedu u velikom preokretu, ozlijedio se Barišić

Screenshot: Twitter

RANGERS je pobijedio portugalsku Bragu 3:2 u prvoj utakmici 1/16 finala Europa lige.

Škotski velikan gubio je 2:0 u 59. minuti, ali je na scenu stupio Ianis Hagi, sin najboljeg rumunjskog igrača svih vremena Gheorghea Hagija, i s dva gola donio preokret Rangersu uz pomoć Joea Ariba.

Prvo je u 67. minuti sjajno pogodio s ruba kaznenog prostora za 2:1, da bi Joe Aribo poravnao na 2:2 u 75. minuti poslije nevjerojatnog slaloma i pogotka, a onda je mladi Rumunj uz malo sreće uspio postići zgoditak iz slobodnog udarca za 3:2.

Pogodio je živi zid, a lopta se potom odbila u mrežu i prevarila brazilskog čuvara na vratima Brage.

Nikola Katić odigrao je svih 90 minuta za škotski sastav, dok je Borna Barišić napustio igru u 73. minuti zbog ozljede. Hrvatski reprezentativac stradao je nakon jednog neugodnog prekršaja. Držao se za leđa i u suzama je napustio travnjak. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimke Hagijevih pogodaka možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Što se preostalih utakmica večeri tiče, Wolverhampton je s velikih 4:0 svladao Espanyol, Roma je s minimalnih 1:0 pobijedila Malmo, isto je učinio Arsenal na gostovanju kod Olympiacosa, dok su AZ Alkmaar i LASK remizirali 1:1.

Pobjedu je ostvario i Bayer iz Leverkusena, i to protiv Porta 2:1.

Rangers - Sporting Braga Live Score

Pročitajte više