KRIZA U HAJDUKU

Hajduk 2 otvara protiv Šibenika: Afera koja trese klub počela njihovom utakmicom

Foto: HNK Hajduk

OBJAVLJEN je raspored natjecanja u Drugoj HNL za sezonu 2019./20. i odmah u prvom kolu - zanimljiv par. Druga momčad Hajduka 17. kolovoza gostuje kod Šibenika.

Upravo su događaji vezani uz posljednji susret ovih momčadi u svibnju pokrenuli aferu koja posljednjih dana trese Hajduk.

Prije tjedan dana Hajduk je otpustio Krešimira Gojuna, šefa klupske akademije, zato što je bez dokaza i svjedoka optužio sportskog direktora Sašu Bjelanovića da je od njega tražio da prije spomenute utakmice Hajduka 2 i Šibenika "pomogne suparniku da uđe u prvu ligu".

Gojun je napisao da ga je Bjelanović pozvao u svoj ured u kojem su ga dočekali koordinator skautske službe Mario Brkljača i Bjelanović, koji mu je nakon toga rekao da bi bilo dobro da Hajduk pomogne Šibeniku da izbori direktan plasman u Prvu HNL tako da najbolje igrače, one koji treniraju s prvom momčadi, poštede u utakmici koja se igrala 5. svibnja.

Gojun je to, tvrdi, kategorički odbio jer se kosi sa svim njegovim principima i načelima zbog kojih je u startu i prihvatio posao u Hajduku i jer smatra da bi takvim postupkom bilo kompromitirano sve ono što Hajduk predstavlja navijačima i općenito ljudima u državi.

To ga ipak nije spasilo od otkaza, koji je dobio nakon što je predsjednik kluba Marin Brbić suočio sve aktere sastanka o kojem Gojun govori. Na suočenju su Bjelanović i Brkljača tvrdili da Gojun laže pa je morao otići.

Ubrzo je Hajdukov trener Siniša Oreščanin objavio priopćenje u kojem ističe da stoji iza otpuštenog Gojuna, a klub poziva da još jednom provede istragu o navodnom zahtjevu da Hajduk 2 pusti Šibeniku ili da i njemu da otkaz.

Hajduk je na to objavio da podržava svog trenera, ali da nove istrage nema.

Pročitajte više