Hajduk bez igrača u momčadi kola

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NI JEDAN igrač Hajduka nije uvršten u idealnih 11 koje sastavlja Sofascore nakon svakog odigranog kola u hrvatskom prvenstvu. Splitska momčad, podsjetimo, pobijedila je Dinamo 2:1 preokretom na stadionu Maksimir u 1. kolu nove sezone SuperSport HNL-a golovima Marka Livaje i Rokasa Pukštasa, koji su poništili uvodni gol Brune Petkovića. 

Igrač koji se istaknuo na otvaranju sezone bio je Niko Janković. Taj 21-godišnji veznjak zabio je dva gola i jedan namjestio u pobjedi 4:0 Rijeke protiv Rudeša. Odigrao je 84 minute. Sergej Jakirović izvadio ga je s terena kad je utakmica bila riješena kako bi ga navijači nagradili pljeskom. Osim dva pogotka i asistencije, briljirao je u kreiranju riječke igre. Kreirao je tri velike šanse za suigrače te dao četiri ključna dodavanja. Osvojio je i četiri od šest duela u kojima je sudjelovao.

Rijeka, koja je upisala i najuvjerljiviju pobjedu kola, dala je najviše igrača u idealnu postavu složenu u formaciji 4-1-4-1, njih ukupno četvoricu. Po dvojica su u nju ušla iz Osijeka i Varaždina. Ostatak momčadi upotpunjava po jedan igrač Dinama, Lokomotive i Istre 1961.

Pročitajte više