Hajduk blijedom igrom svladao Šibenik

MOMČAD Hajduka svladala je pred dvije tisuće gledatelja na Poljudu sa 2:0 Šibenik i tako se vratila na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Nije baš dobro počelo za Hajduk, a nakon petnaestak minuta činilo se da ćemo gledati još goru predstavu Hajdukovaca od one protiv Rijeke. Šibenik je, to se mora priznati, bio bolji u prvih dvadesetak minuta, kada su igrači Roberta Jarnija djelovali uistinu obezglavljeno.

Živković Hajdukovce oslobodio pritiska

Onda u jeku nemoći Hajduka i organizirane igre Šibenika, Cernat je ubacio jednu loptu sa desne, Živković je bio najsnalažljiviji u sredini te sa dva metra ugurao loptu u mrežu. Nakon gola Hajduk je dobio krila i preuzeo inicijativu.

Rezultat toga je prvo vratnica Hrgovića iz slobodnjaka, a zatim i zgoditak Verpakovskisa u 45. minuti nakon asistencije upravo Mirka Hrgovića. Mafro je ubacio sa lijeve strane, a Verpakovskis glavom potvrdio vodstvo Hajduka.

U drugom poluvremenu Hajduk je bio bolja momčad, stvorio nekoliko dobrih prigoda, ali šibenska vrata doslovno je zaključao, sa Poljuda odbačeni, Zlatko Runje, koji se svakako može ogrnuti epitetom igrača utakmice.

Čak četiri puta okvir gola spašavao je vratare

Interesantno je da su ove dvije momčadi čak četiri puta gađale okvir gola. Za Šibenik je pogodio Vitaić, a za Hajduk dva puta Hrgović iz slobodnog udarca, i jednom mladi Čop na asistenciju Cernata.

U momčadi Šibenika, uz vratara Runju, odličan je bio i veznjak Frane Vitaić, koji je u nekoliko navrata odličnim udarcima prijetio mladom Varvodiću.

Iako ovo sigurno nije bilo izdanje kakvo priželjkuje Jarni, pomak u igri u odnosu na Rijeku vidljiv je. Doduše, Šibenik je puno slabiji od Rijeke.

Da, rezimiramo Hajduk može i mora bolje od ovoga.

U 6.minuti prvi put prijeti Hajduk. Andrić je ubacio korner, a u sredini najviši bio Maloča, no, njegov udarac nije precizan.

Pet minuta kasnije nekadašnji Hajdukovac Krešimir Makarin pokušao je ugroziti mladoga vratara Hajduka sa dvadesetak metara, ali pucao je slabo pa Varvodić lagano kupi loptu.

U 14. minuti prvi put ozbiljno prijete Šibenčani. Opet je u glavnoj ulozi bio bivši Hajdukovac, ovaj put to je Vitajić, koji sa ruba kaznenog prostora puca, ali lopta je umjesto u mrežu već savladanog Varvodića pogodila prečku i tako spasila Splićane od hladnog tuša na početku.

Šest minuta kasnije opet prijete Šibenčani preko Bulata, ali njegov udarac ide preko gola Varvodića. Hajduk opet igra vrlo loše.

U 24. minuti Hrgović tradicionalno dobro puca iz slobodnjaka, ali još jedan nekadašnji Hajdukovac Zlatko Runje dobro boksa tu neugodnu loptu i otklanja opasnost.

Gol za Hajduk! Od 37. minute vode Splićani. Nakon jednog gotovo bezazlenog ubačaja Cernata sa desne strane stvorila se gužva u kaznenom prostoru gdje je najsnalažljiviji bio Boris Živković koji sa dva metra zabija za 1:0.

U 44. minuti Hrgović opet prijeti iz slobodnog udarca, ali njegov odličan udarac završava samo na vratnici Runjinog gola.

Gol za Hajduk! U 45. minuti Hajduk je postigao i drugi pogodak. Hrgović je odlično ubacio sa lijeve strane, a Latvijac Maris Verpakovskis u sredini glavom zabio za 2:0.

Drugo poluvrijeme:

Na otvaranju drugog poluvremena veliku priliku propustio je mladi napadač Čop. Naime, pogodio je na svoju nesreću samo stativu. Akciju je započeo Cernat koji je odlično prošao nekoliko igrača Šibenika, zatim uposlio Čopa, koji cilja dalji kut gola Zlatka Runje, ali kao što smo već rekli stativa je spasila Šibenčane.

U 51. minuti nakon kornera gostiju Vitajić je pokušao, ali pucao je poviše gola. Tri minute kasnije Kalinić je topovski pucao sa dvadesetak metara, ali je lopta prošla samo malo poviše gola.

Nekoliko minuta kasnije, Rukavina, koji je zamijenio Verpakovskisa, odlično je proigrao Čopa, međutim dobra reakcija Runje. Nekoliko trenutaka zatim nakon dodavanja Kalinića Rukavina puca, ali opet brani Runje.

Sada Hajduk prijeti u serijama. U 60. minuti Kalinić je sam izašao na Runju, ali još jednom brani mlađi brat Vedrana Runje. Doduše, lopta  ga je pogodila u glavu, no, i to je obrana. Tri minute kasnije uzvraća ponajbolji Šibenčanin Vitaić. Ovaj dobro puca sa dvadesetak metara, ali Varvodić paradom izbija loptu.

U 72. minuti četvrta vratnica na Poljudu. Vitaić je odlično izveo slobodan udarac, ali lopta opet odsjeda na okvirima gola. Dvije minute kasnije sada Hrgović prijeti iz slobodnjaka, ali opet efektno brani Runje,

U 80. minuti Cernata je iz prve pucao sa 18 metara, ali opet Runje brani.

Nekoliko trenutaka prije kraja utakmice Zec je pokušao iskosa savladati Varvodića, ali lopta odlazi zamalo pokraj gola.

Kraj!

Pročitajte više