Novi problem za Hajduk. Nikola Kalinić propustit će utakmicu sa Slaven Belupom

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

HAJDUK je u nedjelju izgubio od Osijeka na Poljudu (1:2) u 30. kolu SuperSport HNL-a. Bio je to četvrti uzastopni poraz splitskog kluba koji i dalje stoji na 55 bodova, osam manje od drugog Dinama, koji ima utakmicu manje, te 13 manje od Rijeke. Hajduku tako u posljednjih šest kola treba čudo kako bi se domogao prvoga mjesta.

Uz brojne ozljede igrača kao što su Marko Livaja, Lovre Kalinić, Zvonimir Šarlija, Ivan Lučić, Dario Melnjak ili Mihael Žaper, Splićani uoči subotnjeg ogleda sa Slaven Belupom u Koprivnici ne mogu računati ni na Nikolu Kalinića. Iskusni napadač dobio je žuti karton u 81. minuti susreta s Osijekom, 17 minuta nakon što je ušao u igru, i to mu je treći akumulirani karton, što znači da mora propustiti jednu utakmicu.

Kalinić je u drugom dijelu sezone upisao osam nastupa

Otkako se zimus, između dviju polusezona, ponovno priključio Hajduku, Kalinić je dosad upisao osam nastupa i jedan pogodak. Trenera Juru Ivankovića, koji je na klupi Hajduka naslijedio Mislava Karoglana, nakon poraza od Osijeka pitali su zašto je u vrh napada stavio Aleksandra Trajkovskog, a ne Kalinića.

"Nikola nije spojio tri utakmice u tjedan dana već duži period. Odlučili smo ne riskirati ozljedu. Tijelo mu nije bilo spremno", odgovorio je Ivanković, koji bi trebao voditi Hajduk do kraja sezone.

Pročitajte više