Hajduk će žaliti HNS-u: Pravdu nam kroje perfidni zagrebački suci

HAJDUCI su teško primili poraz od Rijeke i oproštaj od borbe za prvaka. Nakon što su braća Sharbini srušila bijeli san o naslovu, Dean Računica i kapetan Srđan Andrić su, još uvijek vruće glave, vrijeđali zagrebačkog suca Igora Pristovnika, a u posljednji trenutak je spriječen fizički obračun.

Splitski igrači su nakon utakmice bili ogorčeni suđenjem Pristovnika, a najdecidiraniji je bio Hrvoje Vejić koji je ustvrdio da je "sudac miš kojega je netko poslao da obavi posao". Navodno im se Pristovnik uoči utakmice smijao u lice i rekao: "Smijte se sada, jer se poslije utakmice sigurno nećete smijati".

Paradoksalno, Hajdukovci se već nekoliko kola bune na suđenje iako su protiv stranih sudaca koje je tražio Dinamo. Bijele najviše smeta što im iz kola u kolo sude pravdu dijele zagrebački suci. Sve je kulminiralo u Rijeci, a nakon te utakmice je sportski direktor Hajduka Ivan Buljan najavio da će HNS u roku od 24 sata poslati žalbu na suđenje.

"Suđenje u konačnici nije bilo loše, ali ima tu dosta detalja kojima nismo zadovoljni. Sudac je uoči utakmice rekao našim igračima 'Smijte se sad, jer se poslije utakmice sigurno nećete' i nadležna tijela bi trebala ispitati što je on mislio, iako mi znamo što je mislio. Osim toga, ima tu još drugih detalja, primjerice korner kod izjednačujućeg gola Rijeke. Generalno, perfidno suđenje, nama stalno sude suci iz Zagreba i na to smo se žalili", rekao nam je Buljan.

"Spriječio sam mogući fizički kontakt"

Prepričao nam je Buljan i manji incident koji se dogodio nakon utakmice kada su Računica i Andrić u tunelu koji od svlačionica vodi prema terenu izvrijeđali suca. Na kraju je sve još dobro i mirno završilo, posljedice su mogle biti puno teže.

"Igrači i naš stožer su emotivno reagirali nakon utakmice. Pale su psovke i ružne riječi kojih u normalnim situacijama ne bi bilo i koje ne opravdavam. Kad sam čuo galamu u hodniku došao sam i spriječio gore stvari, eventualni fizički kontakt koji se nikako ne smije dopustiti i koji bi svima naškodio. Svi moramo biti vojnici Hajduka i odgovorno se ponašati. Naš tabor je bio emotivan nakon utakmice, ali se ništa ozbiljno nije dogodilo."

"Na kraju moramo biti zadovoljni"

Jasno je da se Hajduk nakon što je ponovo na Kantridi polomio zube oprostio od naslova prvaka. Bijelima ostaju dvije utakmice finala Kupa u kojima će nastojati biti bolji od Dinama i doći do jednog trofeja. Na kraju se postavlja pitanje - je li ova momčad mogla bolje?

"Razočarani smo i mi i navijači jer smo bili blizu naslova, ali mislim da ne možemo biti nezadovoljni. Imamo mladu ekipu koja možda još nije zrela za naslov, no u sljedećoj sezoni, uz nekoliko pojačanja, ćemo biti. Ovo je veliki korak naprijed ove momčad koje je napravila puno pomaka u igri. Također treba uzeti u obzir da smo kasno krenuli u borbu u prvenstvu, nakon sedam kola Dinamo je imao šest bodova prednosti i da nismo slavili na Maksimiru otišli bi na devet. Treba priznati da smo imali i loših utakmica, izgubili od Varteksa i Rijeke iako mislim da smo jučer nezasluženo poraženi", zaključio je Buljan.

Marko Pavić
Foto: Index, Tea Cimaš (Cropix)

Pročitajte više