Hajduk - Dinamo: Prekršajne prijave protiv 138 osoba

PRIJE, tijekom i nakon takmice Hajduk Dinamo, održane sinoć u Splitu, policija je prekršajne prijave podnijela protiv ukupno 138 osoba, a dvije su osobe lakše ozlijeđene izvjestila je jutros glasnogovornica PU splitsko dalmatinske Tina Disopra.

Od tog broja je 59 osoba i privedeno, no pušteni su nakon prekršajne obrade, dok je nad jednim 22-ogodišnjakom iz Splita u tijeku kriminalistička obrada zbog napada na ovlaštenu osobu, to jest na pripadnika interventne postrojbe.

Taj se izgred dogodio neposredno nakon početka utakmice, oko 20.50 sati, na raskrižju ulica Zrinsko - Frankopanske i Sedam Kaštela, kada je, iz još neutvrđenih razloga, došlo do tučnjave između šest Hajdukovih i 24 Dinamova navijača. Policajac je ozlijeđen od udarca bocom tijekom intervencije. Oštećeno je i šest osobnih vozila.

Drugi se izgred dogodio prije utakmice na raskrižju Puta Brodarice i Puta Supavla. Jedan je građanin lakše ozlijeđen bocom bačenom iz kombija karlovačkih registarskih oznaka s 14 Dinamovih navijača.

Većih izgreda i sukoba navijača nije bilo, ističe policija.

Prekršajne prijave podnesene su sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira te Zakona o javnom okupljanju.

Pročitajte više