HAJDUK - GORICA 0:2 Nova katastrofa Hajduka, Torcida prijetila batinama igračima

Foto: Hina

NOVA katastrofa Hajduka. Splitski klub na Poljudu je pred 11 tisuća gledatelja izgubio 0:2 od Gorice te je nakon četiri kola osmi na ljestvici sa samo dva osvojena boda.

Hajduku je tako sezona gotova već u kolovozu budući da je ispao iz Europe, a teško je i zamisliti scenarij u kojem ovakva momčad može nadoknaditi osam bodova zaostatka za Dinamom i Rijekom.

Trener Hajduka Željko Kopić u najavi utakmice otkrio je kako su mu čelnici kluba poručili da je siguran na klupi, ali teško da su u klubu vjerovali da Hajduk može doživjeti ovakav poraz. 

Novi prvoligaš šokirao Poljud

Gorica je utakmicu na Poljudu riješila u prvom dijelu kada je postigla oba pogotka. Vodstvo novom prvoligašu donio je Miya, najbolji igrač utakmice, koji je u 27. minuti iskoristio katastrofalnu reakciju Hajdukovih braniča i rutinski matirao domaćeg vratara.

Desetak minuta kasnije bilo je 0:2. Jairo je naivno napravio penal na Atiemwenu, a Zwolinski sigurno pogodio s bijele točke. 

Tri vratnice u drugom dijelu

Hajduk je u prvom dijelu bio bezidejan kao i u ostalim utakmicama ove sezone, a u drugih 45 minuta je stvorio nešto više prilika. Dva puta je vratnica spasila goste koji su i sami uzdrmali vratnicu u završnici utakmice preko Atiemwena.

Sramotan i divljački potez Saida

Utakmica će se osim po debaklu Hajduka pamtiti i po sramotnom i divljačkom potezu Saida. Razočaran situacijom na terenu nakon jednog koškanja udario je glavom vratara gostiju u glavu. Dobio je odmah crveni karton, a na izlasku s travnjaka sukobio se i s trenerom gostujuće momčadi.

 

"Dobit ćete batine" i "igrajte pičkice"

Već sredinom prvog poluvrema navijači na Poljudu izgubili su živce pa se čulo skandiranje "dobit ćete batine" i "igrajte pičkice". Kasnije se s istočne tribine tražio i odlazak uprave kluba, a Torcida je u drugom dijelu nakratko utakmicu prekinula bakljadom.

Nakon utakmice navijači sa sjeverne tribine gađali su igrače bakljama.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više