HNL

HAJDUK - GORICA 6:0 Utakmica sezone Hajduka

Foto: Pixsell

HAJDUK je na Poljudu pobijedio Goricu sa 6:0 u 23. kolu HNL-a i ostvario najveću pobjedu sezone i podario Gorici najveći poraz u HNL-u. Bijeli su ovom pobjedom i dalje drugi, a Gorica je šesta.

Za Bijele su zabili dva puta Jairo i Caktaš, dok su po jedan zabili Kreković i Eduok.

Od kada je Gorica ušla u Prvu HNL-a, Hajduk je s njom odigrao sedam prvenstvenih susreta i ostvario dvije pobjede, uz gol-razliku (11:8), te doživio tri poraza. Ove sezone je Gorica izbacila Hajduk u osmini finala Kupa (2:1), a zatim istim rezultatom slavila i u prvenstvu. Te utakmice presudile su Damiru Buriću na klupi Hajduka.

Hajduk je kao i u svakoj utakmici ove sezone krenuo napadački u prvim minutama dvoboja, a ofenzivna igra se nastavila kroz skoro cijelu utakmicu. Gorica je pokušava u prvom dijelu odgovoriti visokim izlaskom prema naprijed, ali to je samo olakšalo posao brzim igračima splitskog kluba. U 10. minuti Hajduk je poveo, za 1:0 zabio je mladi 19-godišnji napadač Leon Kreković nakon asistencije Mije Caktaša. Kreković je zabio prvi gol za seniore Hajduka. VAR je dugo provjeravao ovu akciju, no pokazalo se da Caktaš nije bio u zaleđu u kontranapadu. Obrana Gorice je ispala. 

Sjajni Jairo

Nakon gola Hajduk je još jače pojačao s napadima. U 18. minuti Caktaš je sjajno primio loptu na deset metara, ali loše je pucao. U idućem napadu prilika za Jaira, ali Kahlina je spasio zicer. Lovrić je kod Gorice imao dvije solidne prilike u prvom dijelu, ali nije uspio zatresti mrežu. U 35. minuti Hajduk vodi 2:0. Jairo je izašao sam u kontru, obrana Gorice je ponovno ispala, Brazilac je projurio pored zadnjeg igrača obrane koji se zabio u svog golmana Kahlinu, a Jairo je bez problema zabio na prazan gol. Samo pet minuta kasnije Bijeli vode 3:0. Jairo je petom opet izbacio obranu Gorice, Tahiraj lijepo prošao i dodao Caktašu koji bez problema zabija za 3:0. Bila je to fantastična akcija kluba s Poljuda.

S 3:0 se otišlo na odmor, ali u nastavku je Hajduk opet nastavio napadački prijetiti Kahlini. U 47. minuti 4:0 u akciji kola. Bijeli su se povukli sa svog terena, išlo je to od Mujakića, Tahiraja pa do Jaira koji je dodao za Caktaša, a kapetan Hajduka zabio je svoj drugi gol na utakmici.

Krekoviću poništen fantastičan gol

Igra Gorice se u potpunosti raspala, a Torcida je s tribina počela pjevati: "pet komada, pet komada, to je naša nada", a nada im se i ostvarila. Jairo je zabio za 5:0 iz penala. Nakon toga igra se dosta primirila, no Hajduk je nakon desetak minuta odmora opet krenuo napadački. Sjajni Kreković je zabio jedan od najboljih golova sezone u HNL-u, no gol je poništen nakon pregleda VAR-a koji je pokazao na zaleđe. U 80. minuti Kahlina šesti put vadi loptu iz svog gola. Golman gostiju izašao je na 40 metara kako bi zaustavio centaršut, no Eduok je bio brži i zabio pored neopreznog Kahline.

Kreće bitka za Ligu prvaka

Za Hajduk slijede tri utakmice koje će odlučiti putnika u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Bijeli prvo idući vikend idu u Osijek pa na Poljud dolazi Dinamo koji još nije pobijedio ni zabio Hajduku ove sezone, a nakon toga izabranike Igora Tudora čeka Rijeka na Rujevici.

Gorica u sljedećem kolu igra protiv Istre za važne bodove kako bi pokušala doći do Europe.

Sastavi:

HNK Hajduk Split - HNK Gorica Live Score

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više